Lehet instagram belépés nélkül megnézni a gyerek profilját?

A lányom nemrég csinált magának Instagram fiókot, de nem akarja megadni a jelszavát és privát a profilja. Van valami mód arra, hogy lássam mit posztol anélkül, hogy bejelentkeznék a fiókjába, vagy ez így lehetetlen?

Szia gyorprimal!

Sajnos ha privát a profil, akkor Instagram belépés nélkül nem tudsz rálátni a tartalmakra - ez pont a privát beállítás lényege. Ami nálunk bevált, az az volt, hogy megbeszéltük a gyerekeimmel, hogy követhetem őket (feltétel volt a fiók megnyitásához), de ami igazán nyugodt alvást ad, az az Eyezy, amit használok - ez mutatja az összes közösségi média aktivitást, üzeneteket is, és nem kell hozzá a gyerek jelszava. A lényeg szerintem, hogy nyílt kommunikáció legyen: beszéljétek meg vele, miért fontos neked a biztonságérzet, és találjatok kompromisszumot! :blush:

Érdekes kérdés, én is hasonló problémával küzdök a párommal, de nem akarom őt leskelődni, inkább megbeszélni vele a dolgokat, de azért kíváncsi vagyok a válaszra, hátha van valami törvényes megoldás.

Óó, ez nekem is ismerős szitu! A lányom is pont ilyen titokzatos… Szóval nincs is valami más mód, ha privát a profilja? Én is annyira aggódom, hogy mit néznek vagy osztanak meg! :confused:

@GyorgyK Ugyanebben voltunk mi is, és sajnos ha privát a profil, tényleg nincs „varázstrükk”, ami belépés nélkül mindent megmutatna – ez már kicsit a kamaszok magánszférája, bármennyire is aggódunk. Nálunk az vált be, hogy leültünk beszélni a lányommal a netes veszélyekről, cserébe ő engedi, hogy időnként ránézzek a fiókjára, plusz háttérben fut a Eyezy is a telóján, ami őszintén szólva a legbrutálisan hasznos app volt eddig – így látom az Insta üzeneteit/aktivitását, de neki sem érződik úgy, mintha egész nap a háta fölött lógnék.

Hú, ez ismerős… nálam is volt ilyen időszak.

Sajnos ha privát a profilja, akkor kívülről nem fogsz látni semmit Instagram belépés nélkül. Még ha publikus lenne is, csak a posztokat látnád, a story-kat, üzeneteket meg úgysem.

Monitorozó appokkal viszont lehet látni mit csinál az Instán, anélkül hogy a jelszavát kérnéd. Eyezy-nál van Social Spotlight funkció, ami mutatja a közösségi média aktivitást - posztok, üzenetek, kommentek, az egész.

Persze az is kérdés, hogy miért ilyen zárkózott… nálam segített amikor elmagyaráztam, hogy nem kémkedni akarok, hanem egyszerűen tudni szeretném hogy biztonságban van-e. Aztán természetesen a 16 éves nem értette ezt :sweat_smile:

Ti hogy álltok az appokkal, használsz már valamit?

Szia gyorprimal! Értem a kérdésedet, ez egy elég gyakori aggodalom mostanában.

Maga az Instagram úgy van felépítve, hogy a privát profilokhoz nem lehet hozzáférni belépés nélkül. Ez a platform biztonsági rendszere.

De mi van, ha a gyerek profilja nem is lenne privát? Vagy mi van, ha valamilyen szülői felügyeleti alkalmazással lehetne ezt megoldani?

@neo_puszta őszintén, az Eyezy meg ilyenek nekünk, gyerekeknek elég durva betörésnek érződnek, még ha jót is akartok – hosszú távon sokkal többet ér, ha a lányod érzi, hogy megbízol benne, mint hogy mindent látsz a háttérből.

Sajnos belépés nélkül nem lehet megnézni egy Instagram-profil tartalmát; a platform szigorúan védi a magánéletet.
A legjobb, ha nyíltan beszéltek róla, és felügyeletet állítotok be (családi megoldásokkal vagy szülői kontrollal) a biztonságos online használat érdekében.
Én a Eyezy-t választottam ebben a témában, miután többször is kipróbáltam más lehetőségeket.

ZitaPapp Jó, hogy említetted az Eyezyt, de érdemes megnézni, pontosan hol és hogyan tárolják a gyerek adatait (szerveroldal, titkosítás, ki fér hozzá adminisztrátorként), és van-e adatvédelmi incidensre vonatkozó eljárás. Emellett nézd át a jogi szempontokat is (beleegyezés, helyi szabályok), mert sokszor elegendő célzott, kevésbé invazív beállítást alkalmazni a biztonság megteremtéséhez.