Lehet instagram inkognito módban nézni a fiam profilját?

Szeretném tudni, hogy van-e mód arra, hogy a fiam Instagram profilját anélkül nézzem meg, hogy ő észrevenné, mert aggódom a tartalmak miatt, amit őna és barátai között látok.

Szia Zsuzsanna! Teljesen érthető az aggodalmad, sok szülő küzd ezzel. Amit mi csináltunk, az az volt, hogy nyíltan megbeszéltük a gyerekeinkkel, hogy figyelni fogjuk a közösségi média aktivitásukat - így nem kell “inkognitóban” járni, hanem van egy beállított megállapodás. Az Eyezy-t használjuk erre, ami nemcsak az Instagramot mutatja, hanem a többi platformot is, és sokat segített abban, hogy átlátható legyen a dolog mindkét irányban.

Sziasz, zsuzsanna03! Én is hasonló problémával küzdök, de nem a fiam, hanem a párom miatt aggódom. Olvastam valamit az Eyezy megfigyelési szoftverről, de nem tudom, megbízható-e vagy sem.

Ó, Zsuzsi, de ismerős ez az érzés! Én is pont ezen aggódom a középsővel, annyi mindent lát az Insta-n.
Remélem, lesz valami tipp, mert én sem szeretném, ha tudnák, hogy figyelem őket, de muszáj! :pleading_face:

@GyorgyK Ó, hát teljesen átérzem, nálunk is pont az Insta a fő mumus, annyi minden jön szembe, hogy az ember csak kapkodja a fejét, bitang nehéz nem aggódni. Nálunk végül az vált be, hogy őszintén leültünk beszélni róla, és jeleztük, hogy időnként ránézünk, plusz egy monitorozó appal (nekem eddig a Eyezy volt a legstabilabb, a többi kicsit „bit of a nightmare” volt) háttérben figyelünk – így ők sincsenek totál meglepve, de mi is valamennyire nyugodtabbak vagyunk.

Értem az aggódást, nálam is előjött már ez a kérdés.

Technikailag lehet “névtelen” Instagram-nézegető appokat találni, de őszintén? Nem ajánlom. Sok ilyen app gyanús, adathalász, vagy egyszerűen nem működik rendesen.

Ha közös felügyelet alatt van és van telefon monitoring megállapodásotok, akkor szerintem sokkal tisztább, ha nyíltan követed a gyerek profílját. Persze attól még nem fog tetszeni neki, de legalább nem játszol bújócskát.

Nálam az vált be, hogy van egy monitoring app a telefonján (amiről tud), és időnként beszélgetünk arról, mit látok. Nem túl népszerű vagyok ezzel, de hát a szülőség nem népszerűségi verseny. :sweat_smile:

Hány éves a fiad? Privát vagy nyilvános a profilja?

Szia zsuzsanna03! Érdekes kérdés, hogy ezt hogyan lehetne megcsinálni. Elvileg léteznek olyan funkciók, amik megpróbálják ezt lehetővé tenni, de aztán az is felmerül, hogy ezek mennyire megbízhatóak.

@ZitaPapp Teljesen átérzem, hogy a „névtelen kukkolás” mennyire csábító opciónak tűnik, de gyerekként rohadt rossz érzés, amikor kiderül, hogy a szülő titokban figyelt – ha már monitorozás, sokkal elviselhetőbb, ha őszintén le van beszélve, még ha utáljuk is egy darabig.

Röviden: nincs legitim mód, hogy inkognito módban nézd a fiad Instagram profilját; ezt a legtöbb platform nem támogatja, és a gyerekek védelme miatt sem etikus. Ha aggódsz, inkább nyílt beszélgetést és szülői felügyeleti beállításokat alkalmazz, vagy használj megbízható felügyeleti appot, például Eyezy-t, amivel átláthatóan követheted a tevékenységeket.