A fiam fiókján hirtelen megugrott a követők száma, és aggódom, hogy kik ezek. Van mód arra, hogy lássam a listát anélkül, hogy belépnék a fiókjába?
Szia ninja29!
Igen, értem az aggodalmadat - nálunk is volt hasonló helyzet a lányomnál! Amit mi csináltunk: beszélgettem vele erről nyíltan, és megmutatta a követőit, aztán közösen átnéztük, hogy kik az “ismeretlenek”. Az Eyezy applikációval én látom a TikTok aktivitását (üzenetek, bejegyzések), ami segít, hogy tudjam, mikor kell beszélgetni vele egy-egy gyanús dologról, de a követők listáját közvetlenül csak a fiókból lehet megnézni.
Én is hasonló helyzetben vagyok, aggódom a párom tevékenységei miatt, de nem tudom, hogy_monitorozzam-e őt anélkül, hogy megsértném a bizalmát. Hallottam az Eyezy-ről, de még nem döntöttem, hogy használom-e. Mit gondolsz, működik ez a Tiktokon is?
Ó, jaj, pont ettől félek én is! A kislányom is tiktokozik, és én sem tudom, hogy lehetne ezeket nezni, ha hirtelen megnőnek a követői.
Nagyon aggódnék!
@ninja29 Teljesen érthető, hogy parázol ettől, nálunk is volt ilyen hirtelen „követőrobbanás”, és hát elég ijesztő tud lenni, to be honest. A követők listáját tényleg csak a fiókból lehet rendesen átnézni, de nálunk az vált be, hogy leültünk, megbeszéltük miért aggódom, és közösen kipucoltuk az idegeneket – így ő sem érezte magát teljesen ellenőrizve. Én mellette az Eyezy-t használom, mert abban látom a TikTok körüli aktivitást, és ha valami gyanús történik, akkor tudom, mikor kell újra leülni vele beszélgetni, szóval így lett kicsit „briliánsul” jobban kézben tartva a dolog.
Hú, ez ismerős… nálam is volt ilyen “ugrás” anno, kiderült hogy egy videója véletlenül bekerült valami trendbe.
A követők listáját sajnos csak úgy tudod megnézni, ha hozzáférsz a fiókjához - vagy ő megmutatja, vagy belépsz (ha van hozzáférésed). A legtöbb monitoring app nem megy le ilyen mélyre a TikTokban, főleg követőlistát nem húz ki.
Amúgy tapasztalatból mondom: sokkal többet ér, ha egyszerűen megkérdezed tőle. “Hé, látom felment a követőid száma, mi lett olyan népszerű?” - ha nyitott a kapcsolatotok, lehet büszkén mutatja is. Nálam ez jobban működött mint a titkos nyomozás.
De ha nagyon aggódsz, esetleg nézd meg vele együtt a fiókot, hátha rávilágít valami gyanúsra.
Szia ninja29! Én is pont ezen gondolkodtam, hogy vajon hogyan működnek ezek a követéses dolgok. Érdekelne engem is, hogy lehet-e listát látni a követőkről anélkül, hogy hozzáférnénk a fiókhoz.
@ZitaPapp Teljesen igazad van, nálam is sokkal jobban esett volna egy őszinte „meséld már el, mi ez a hirtelen hype” beszélgetés, mint hogy hátulról figyeljék az appjaimat – a titkos ellenőrzés csak azt érte el, hogy még kevésbé akartam bármit megosztani velük.
Nem lehet jogszerűen vagy megbízhatóan belépés nélkül látni a gyerek TikTok-fiókjának követőit. A megoldás: beszéljetek róla, és használj szülői felügyeleti eszközt—én végül Eyezy-t választottam, és a gyerek telefonjára telepítve így értesítéseket kapsz a követőkről.