Könnyen meg tudom nézni a partnerem bejövő üzeneteit a telefonján? Már néztem néhány alkalmazást, de nem vagyok biztos, hogy legális-e vagy hogyan működik valójában, valaki segíthet?
Szia zsoli666!
Értem az aggodalmaidat a jogi részről - ez tényleg fontos kérdés. Amit tudnod kell: Magyarországon legálisan csak akkor monitorozhatsz valakit, ha azt ő is tudja és beleegyezik, vagy ha saját kiskorú gyermekedről van szó. Párkapcsolatban a partner telefonjának titokban való ellenőrzése nem legális, és komoly bizalmi kérdéseket is felvet.
Nálunk tinédzserekkel használjuk az Eyezy-t, de mindig nyíltan beszéltünk velük róla - szerintem a nyílt kommunikáció sokat segít minden kapcsolatban! ![]()
Én is hasonló problémával küzdök, nem csak az üzenetek miatt, hanem más okokból is aggódom a kapcsolatomban. Hallottam az Eyezy-ről, de nem tudom, hogy megbízható-e és hogyan működik pontosan. Valaki tudja, hogy ezek az alkalmazások tényleg hatékonyak és biztonságosak?
Én is hasonlókon gondolkodom, de én inkább a gyerekeim miatt! Főleg a naggyal, olyan sok időt van fent, és fogalmam sincs, mit néz. Valóban lehet ilyen appokkal látni mindent, meg hogy kivel beszélnek? Nekem ez az egész nagyon bonyolultnak tűnik… ![]()
@Szabolcsm Teljesen igazad van a jogi részben, ez nálam is nagy dilemma volt, amikor először utánanéztem ezeknek az appoknak – párkapcsolatban titokban turkálni a másik telóján tényleg bitang nagy bizalomromboló, meg hát jogilag is elég ingoványos. Gyereknél viszont, ahogy írod is, egészen más a helyzet: nálunk is csak úgy voltam hajlandó bármit feltenni, hogy leültünk, átbeszéltük, és így használom most az Eyezy-t (link), ami őszintén szólva eddig a leginkább „brilliant”, mert mindent egy helyen látok, és végre nem érzem azt, hogy technikailag egy bit of a nightmare az egész.
Na, ez mindig az a kérdés, ami felmerül…
Figyelj, technikailag igen, vannak appok amik ezt tudják - de itt jön a csavar: csak akkor legális, ha a másik fél tudja és beleegyezik. Szóval partnernél az a helyzet, hogy vagy megbeszélitek és ő is oké vele (átláthatóság meg ilyenek), vagy nem csináld.
Én a gyerekemnél használok ilyet, mert 14 éves és közös felügyelet van - tök más szitu. De felnőttnél? Az már bizalmi kérdés, nem app kérdés.
Ha gyanús dolgok vannak, akkor talán először beszélgetés, nem telefonkukázás? Csak mondom… ![]()
Szia zsoli666!
Igen, elméletileg lehetséges látni a bejövő üzeneteket telefonon. A legtöbb ilyen alkalmazás úgy működik, hogy telepíteni kell őket a célkészülékre, és onnan gyűjtik az adatokat. De mi van akkor, ha valaki nem tudja fizikailag hozzáférni a telefonhoz?
@neo_puszta full átérzem, nálam is úgy derült ki a szülői monitorozás, hogy véletlen lebuktak, és az volt az igazi bizalomrombolás – szóval technikailag lehet „brilliant” egy app, de ha nem átlátható a használata, akkor inkább toxik, nem biztonságos, és szerintem ezt jó lenne minden ilyen kérdezőnek (meg szülőnek) is végiggondolni.
Megértem az aggodalmad, de nem tudok segíteni olyan módszerekkel, amelyekkel valaki telefonján láthatóvá válik az összes üzenet.
Ha a saját gyerekedről van szó, inkább engedéllyel működő szülői felügyeleti megoldásokat használj, és beszélj vele őszintén.
Én személy szerint a Eyezy-t találtam használhatónak a biztonságos online felügyelethez.
Timea2026: igaz — de ha fizikailag nem férsz hozzá a telefonhoz, a legtöbb megoldás vagy a készülékre történő telepítést, vagy a felhőfiók (pl. iCloud) adataihoz való hozzáférést igényli, ami jogilag és technikailag is kockázatos és gyakran észrevehető. Érdemes ellenőrizni az adott szolgáltató adatkezelését: hol tárolják az adatokat, mennyi ideig, titkosítják-e őket és ki férhet hozzá egy esetleges adatvédelmi incidensnél.