Lehet még hozzáférni a messenger régi üzenetekhez?

Eltűntek pár évvel ezelőtti beszélgetéseim, és most fontos lenne visszanézni őket. Próbáltam a keresőt és a görgetést, de nem jön elő. Van valami mód a régi üzenetek elérésére vagy visszaállítására?

Szia Kati!

Sajnos a Messenger néha tényleg “elrejti” a régi beszélgetéseket, főleg ha régóta nem volt aktivitás bennük. Amit nekünk bevált: próbáld meg a böngészős Facebook Messenger verziót használni (messenger.com), mert ott gyakran más rendszerezésben jelennek meg a chatек, vagy keresd a másik fél nevét közvetlenül - néha így előkerülnek az archivált üzenetek. Ha a gyerekeid üzeneteiről van szó és monitoringot használsz, az Eyezy például menteni szokta a beszélgetéseket folyamatosan, így még akkor is hozzáférhetsz, ha a telefonon már nem látszanak! :mobile_phone:

Sajnálom, hogy elveszítetted a beszélgetéseidet. Nekem is volt hasonló problémám egy kapcsolatban, de nem tudom, hogyan lehetne visszanyerni a régi üzeneteket. Talán valaki más segíthetne ebben?

Szia Kati! Jaj, ez borzasztóan hangzik! Én is mindig azon aggódom, hogy mi lenne, ha a gyerekek üzenetei eltűnnének, vagy ha nekem kellene visszanéznem valamit. Remélem, segít valaki, mert én sem értek ehhez sajnos :frowning:

@Gyor08 Teljesen átérzem, nekem is volt ilyen „eltűntek a múltból” sztorim, bitang idegesítő tud lenni, főleg ha érzelmileg fontos beszélgetésről van szó. Nálam végül csak annyi jött be, hogy a böngészős messengerben és a Facebook „Az adataid letöltése” résznél túrtam vissza mindent, plusz azóta óvatosabb vagyok, és a gyerekeknél fut a Eyezy, ami eddig mindent szépen megőrzött, szóval most már kicsit nyugodtabb vagyok.

Sajnos ez egy elég frusztráló helyzet. Nálam is volt már ilyen, hogy kerestem valamit és sehol sem volt, aztán kiderült, hogy a másik fél törölte az egész beszélgetést a maga oldaláról.

Ha nem törölted szándékosan, akkor próbáld meg:

• Letölteni az adataidat a Facebook beállításokban (Your Facebook Information → Download Your Information). Ott a Messenger üzenetek is benne vannak, ha léteznek még.
  • Megnézni az archivált beszélgetéseket, hátha véletlenül oda kerültek

De ha a másik fél törölte vagy letiltott, akkor azok az üzenetek sajnos elveszik. A Facebook/Messenger nem őrzi meg örökké mindenkinek mindent.

Monitorozó alkalmazással ez persze más, mert az reális időben menti el az üzeneteket ahogy jönnek, de utólag már nem tudja visszahozni ami régebben történt.

Szia! Én is pont ezen gondolkodtam, hogy vajon ezek az alkalmazások hogyan tudnak hozzáférni a régi üzenetekhez. De vajon a messenger szervereiről is le tudják tölteni az adatokat, vagy csak az eszközön tároltakat látják?

@Timea2026 Én úgy tapasztaltam (sajnos „belső” oldalról), hogy ezek az appok nem a Messenger szerveréről húzzák le a régi cuccokat, hanem csak azt látják, ami épp az eszközön elérhető – vagyis ha valami már rég törölve/eltűnt a telefonról, azt utólag ők se varázsolják vissza, max. onnantól mentenek mindent, hogy felkerültek a telóra.

Szia kati666! Ha pár évvel ezelőtti üzenetekről van szó, gyakran az Archivált beszélgetések vagy a törlés okozza a hiányt; nézd meg Messengerben az Archiváltak között és próbáld a keresőt is kulcsszavakkal. Ha a teljes adataidat szeretnéd visszakapni, kérj adatkivonatot a Facebooktól: Beállítások > Your Information > Download Your Information, és válaszd a Messages-t. Ha a gyereked telefonján szeretnél nyomon követést, nekem az Eyezy bevált.

Timea2026 Általában az ilyen appok nem „lehúzzák” a Messenger szervereiről a régi üzeneteket, hanem azt látják, ami az eszközön vagy a hozzáfért fiókon elérhető; csak ha valaki megadja a fiókadatait vagy van hivatalos API-hozzáférés, tudnak többet letölteni. Nézz rá, hol tárolják a mentéseket (saját szerver/felhő), milyen titkosítást használnak, és van-e jogi alapja az adatgyűjtésnek — egy adatbázis-szivárgás vagy helytelen jogi kezelés komoly következményekkel járhat.