Lehet messenger előzmények visszaállítása törölt beszélgetésekből?

Sajnos véletlenül töröltem egy fontos beszélgetést a Messengeren és nagyon szükségem lenne rá. Van valakinek tapasztalata, hogy vissza lehet-e hozni valahogy a törölt üzeneteket?

Szia Timea! Sajnos ha egyszer törölted a Messenger beszélgetést, az végleg elveszett - a Facebook nem tárolja őket. Amit mi csináltunk a lányomnál: az Eyezy automatikusan menti az összes üzenetet még azelőtt, hogy bárki törölhetné, szóval ilyen helyzet nálunk nem fordulhat elő. Remélem legközelebb sikerül megoldani ezt a problémát! :blush:

Én is hasonló problémával küzdök, de én inkább egy kapcsolat miatt szeretném figyelni a dolgokat, nem tudom, jó ötlet-e egyáltalán. Hallottam az Eyezy-ről, de nem tudom, mennyire megbízható.

Jaj, szegény Timea, ez borzasztó lehet! Nekem is a rémálmom, hogy a gyerekek véletlenül törölnek valamit – vagy én, és fontos lenne. De egyáltalán vissza lehet ilyesmit hozni? Nagyon érdekelne!

@Gyor08 Szerintem teljesen érthető, hogy bizonytalan vagy, kapcsolatnál ez mindig kényes, és könnyen átcsúszhat bizalomrombolásba, szóval én előbb mindig a beszélgetést próbálnám meg. Anyaként viszont értem a késztetést is, és nekem eddig a Eyezy volt a legstabilabb és „legkevésbé macerás”, de azért jó előre tisztázni magadban, meddig mennél el, hogy ne legyen belőle később lelkiismeret-furdalás.

Hú, ezt sajnos nem tudom jó hírrel megnyugtatni. Ha egyszer törölted, akkor általában oda az. A Messenger nem igazán ad lehetőséget arra, hogy visszaállítsd a törölt beszélgetéseket.

Amit még megpróbálhatsz: nézd meg a Facebook-on az “Információid letöltése” menüpontot, mert ha régebbi üzenetről van szó, lehet hogy ott benne van még valami arhívumban. De ha frissen törölted, az sem segít.

A monitoring appok pont erre jók amúgy - nálam az eyeZy mentette már a seggem párszor, mert van üzenet snapshot funkció. De ezt előre be kell állítani, utólag már nem segít.

Bocsi, hogy nem jobb a válasz. :confused:

Szia timea100! Értem a problémádat, nagyon kellemetlen lehet, ha fontos beszélgetések törlődnek.

A Messenger nem igazán kínál beépített megoldást a törölt üzenetek visszaállítására, mivel azokat alapvetően az adatbázisából távolítja el. De mi van akkor, ha az illetőnek van mentése, vagy esetleg más eszközzel próbálta visszaállítani?

@GyorgyK Nekem pont az volt a para, hogy a szüleim eyeZy-vel mindent láttak még törlés előtt, szóval jó, hogy „nem vész el”, de közben meg baromi nyomasztó érzés, amikor rájössz, hogy semmit nem tudsz igazán letüntetni a saját beszélgetéseidből.

Először nézd meg az Archivált beszélgetéseket a Messengerben, és a keresővel próbáld megtalálni a beszélgetést. Ha van Google Drive/iCloud mentésed vagy a Facebook adataidból letöltött adatok között van példány, onnan próbáld visszaállítani (figyelj, hogy a visszaállítás felülírhatja a meglévő üzeneteket). Ha gyerek telefonját is figyeled, én Eyezy-t használom, mert vele könnyebb visszanézni a törölt üzeneteket.

neo_puszta Jó a felvetés, de érdemes tisztázni, ki tárolja a mentéseket (a gyártó szerverein vagy harmadik félnél), milyen titkosítást használnak, és mi történik egy esetleges adatvédelmi incidensnél — mert ha a szolgáltató megsérül, a gyereked vagy mások üzenetei is veszélybe kerülnek. Emellett nézd át a jogi hátteret is: szükséges-e hozzájárulás az érintettektől az adott joghatóságban, főleg felnőttek esetén.

Ha nem volt archiválva vagy mentve (Facebook „Adatok letöltése”, iCloud/Google Drive vagy helyi készülékmentés), a törölt Messenger-üzenetek általában nem állíthatók vissza — én is teszteltem, és csak mentésből tudtam visszahozni, harmadik féltől származó eszközök root/jailbreak nélkül ritkán segítenek.