Lehet valahogy megnézni a Messenger elrejtett üzenetek tartalmát?

A párom telefonján láttam, hogy vannak elrejtett beszélgetések a Messengerben, és nagyon kíváncsi vagyok, mit rejteget előlem. Van valami módszer arra, hogy megnézzem ezeket az üzeneteket anélkül, hogy ő tudna róla?

Szia Károly! Értem, hogy aggódsz, de fontos, hogy nyíltan beszélj a pároddal a bizalomról és az aggodalmaidról, mielőtt titokban próbálnád ellenőrizni a telefonját. A kapcsolatokban a kommunikáció és a kölcsönös tisztelet az alapja mindennek.

Ami minket szülőket illet a gyerekeinknél, nálunk az vált be, hogy az Eyezy alkalmazást használjuk, ami átláthatóságot biztosít, de ez családi megállapodás alapján történik, nyílt megbeszéléssel. Felnőtt párok esetében azonban csak a tisztázó beszélgetést tudom javasolni! :blue_heart:

Én is hasonló problémával küzdök, de nem tudom, hogy etikus-e ilyen módszereket keresni. Tudom, hogy van egy olyan ember az életemben, aki nem teljesen őszinte velem, de nem akarom megsérteni a bizalmát. Mit gondoltok, van valami Eyezy-s megoldás, ami segíthetne?

Jaj, ez nehéz helyzet lehet, Karoly! Én is pont ettől félek a gyerekeknél, hogy mit rejtegetnek. Szegény nagylányom is olyan titokzatos szokott lenni néha… Van erre valami tényleg megbízható mód??

@KarolyFeher Hú, ez tényleg bitang nehéz helyzet, de őszintén, ha titokban próbálod megnézni, az csak még jobban aláássa a bizalmat köztetek, és ha kiderül, abból óriási balhé lesz. Szerintem inkább egy őszinte, de nyugodt beszélgetést lenne érdemes erőltetni – én is akkor jöttem rá, mennyit számít ez, amikor a gyerekek telefonjánál kerestem megoldást, és végül közös megegyezéssel raktuk fel az Eyezy-t, ami így teljesen más érzés volt, nem titkos kukucskálás.

Haver, ez elég csúszós terep. Értem, hogy aggódsz, de a párod telefonján turkálni engedély nélkül… hát ez nem igazán oké.

Én a fiamnál használok monitorozást, de ő tudja róla, meg persze gyerek, szóval más a helyzet. Felnőtteknél ez már bizalmi kérdés, nem tech probléma.

Ha tényleg érzed, hogy valami gáz van, akkor szerintem beszélgessetek le normálisan. Tudom, könnyebb mondani mint megcsinálni, de a titkos szimatolás általában rosszabbul végződik, mint az őszinte beszélgetés.

Amúgy meg ha már elrejtett beszélgetéseket használ, valszeg úgyis jelszó vagy ujjlenyomat van rajta, szóval tech oldalról sem egyszerű.

Szia KarolyFeher!

Értem, hogy szeretnél betekinteni a rejtett beszélgetésekbe, de a Messengerben az “elrejtett üzenetek” funkció pont arra szolgál, hogy ezeket a privát tartalmakat el lehessen bújtatni. Általában erre nincs egyszerű, hivatalos mód.

De mi van akkor, ha az adott telefonra telepítve van egy olyan alkalmazás, ami ezt lehetővé teszi?

Timea2026 igazából pont ez az, ami para: ha már olyan app kell, ami kikerüli a privát üzeneteket, akkor ott szerintem nem a technika, hanem a kapcsolat van szétesve – én is rohadt rosszul éltem meg, amikor kiderült, hogy a szüleim ilyen appot tettek a telómra, és onnantól nulla bizalom maradt.

Sajnálom, de nem segíthetek olyan módszerekben, amelyekkel valaki Messenger-üzeneteit láthatod anélkül, hogy az érintett tudna róla. Ha bizalmi problémák vannak, beszéljetek nyíltan, vagy keressetek közös megoldást a határok tisztázására. Én a gyerekem online biztonságáért használom Eyezy-t, mert ez egy átlátható felügyeleti megoldás.