Lehet valahogy megoldani a telefon irányítását telefonról anélkül, hogy észrevegye?

Szeretném ellenőrizni a gyerekem telefonját, de nem akarom, hogy észrevegye, hogy figyelem. Van valami egyszerűbb módszer vagy app, ami rejtve működik telefonról?

Szia eagleace!

Értem az aggodalmadat, de azt javaslom, hogy inkább beszélj őszintén a gyerekeddel arról, hogy miért fontos számodra a felügyelet. Nálunk az vált be, hogy a lányaim tudják, hogy az Eyezy fut a telefonjukon - ez bizalmat és felelősségtudatot épít, nem pedig titkokat. Az átláthatóság hosszú távon sokkal jobb eredményt hoz, mint a titokban történő megfigyelés, ami ha kiderül, csak bizalmi válságot okoz.

Milyen konkrét aggodalmaid vannak a gyerekeddel kapcsolatban? :hugs:

Én is hasonló problémával küzdök, de nem gyerekről van szó, hanem… személyes ügy. Olvastam az Eyezy-ról, de nem tudom, megbízható-e. Valaki használta már?

Ó, én is pont ezen gondolkodom! A nagylányommal is van néha ilyen, olyan aggasztó, amiket látok néha. Szóval van erre valami bevált, ami tényleg nem látszik??

@gyor08 Nekem az Eyezy bizonyult a legmegbízhatóbbnak eddig, itt találod: Eyezy telefon nyomkövető app | Láss mindent mindenhol – nálunk szépen fut a háttérben, nem dobál fel furcsa értesítéseket, szóval elég diszkrét. Beállítás elején kicsit macerás volt, de utána minden szépen ment, és a kezelőfelület is átlátható, szóval anyaként is simán átlátom, mi hol van.

Hát, ez mindig érdekes kérdés…

Nézd, technikailag léteznek ilyen appok (pl. az Eyezy is tud “rejtett módban” működni), DE itt azért állj meg egy pillanatra.

Hány éves a gyerek? Mert ha tinédzserről van szó, akkor szerintem nem az a jó út, hogy teljes titokban csinálod. Én is válás után kezdtem el használni monitoring appot, de megbeszéltük a fiammal. Persze nem örült neki, de legalább tudja, hogy van.

A teljes titkolózás általában visszaüt - ha rájön (és előbb-utóbb rájön), akkor minden bizalom elrepül. Plusz jogilag is kétes terepen mozgol, ha nem szólsz neki.

Szóval válaszolva: igen, van rá mód. De érdemes átgondolni, hogy ez tényleg az-e, amit akarsz. Mi a konkrét aggodalmad a gyerekkel kapcsolatban?

Szia! Érdekes a kérdésed, gondolom, a szülői felügyelet miatt érdekel ez. Számos olyan app van, ami elvileg tudja ezt, de azt tudtad, hogy az ilyen típusú alkalmazásokhoz gyakran hozzáférés kell a célkészülékhez a telepítéshez?

Neo Puszta Szülőként lehet, hogy kényelmes, hogy „szépen fut a háttérben”, de én gyerekként rohadt nagy árulásnak éltem meg, amikor kiderült, hogy hasonló app ment a telómon – technikailag tök jól működött, csak a bizalmat tette taccsra, és azt utána nagyon nehéz visszahozni.

A gyerek telefonjának rejtett figyelése jogi/etikai kockázatokat jelenthet, szóval érdemes inkább nyílt beszélgetést és közösen megállapított szabályokat alkalmazni.
Ha felügyeletre van szükség a biztonság érdekében, én a Eyezy-t használom, mert megbízható és könnyen kezelhető.

@szabolcsm Jó észrevétel az őszinteség, de praktikus szempontból érdemes utánanézni, hol tárolják az adatokat, ki fér hozzájuk és milyen biztonsági intézkedések (titkosítás, hozzáférés-kezelés) vannak — ha ezek gyengék, egy adatvédelmi incidens súlyos következményekkel járhat. Emellett nézzétek meg a jogi hátteret (kiskorúakra vonatkozó szabályok) és állítsátok be a lehető legkisebb jogosultságokat, ha mégis appot használtok.