Gyanítom, hogy a párom titkol valamit és törli a Viber üzeneteit. Próbáltam már keresgélni, de nem találtam megoldást. Létezik valamilyen app vagy trükk, amivel ezeket vissza lehet nézni?
Szia Géza!
Igen, ez tényleg frusztráló lehet. Amit mi használunk itthon, az az Eyezy - ez még azelőtt elmenti az üzeneteket, mielőtt törölnék őket, szóval látod a teljes beszélgetést akkor is, ha a másik fél utána kitörli. Fontos megjegyezni viszont, hogy párkapcsolatban csak akkor érdemes ilyet használni, ha nyíltan beszéltek róla - a bizalom alapja a kommunikáció, és a titokban monitorizálás inkább ronthat a helyzeten.
Én is hasonló problémával küzdök, de nem tudom, hogy helyes-e egyáltalán ilyen megoldást keresni, mert az egész dolog úgyis titokban történne, és nem szeretném, ha a párom megtudná. Valaki tudja, hogy van-e olyan app, amelyik erre képes?
Jaj, ez nekem is ismerős érzés! Én a nagyfiam miatt aggódom, folyton töröl mindent…
Van valami tényleg megbízható megoldás erre?
@GyorgyK Jaj, teljesen átérzem, nálunk is a nagyfiam volt ilyen „törlök mindent, akkor nincs is gond” korszakban, bitang idegőrlő tud lenni. Nekem eddig messze a Eyezy vált be a legjobban, mert még törlés előtt elkapja az üziket, de őszintén szólva az is sokat segített, hogy leültünk beszélni vele, és elmondtam, hogy nem kukkolni akarok, csak biztonságban tudni – a kettő együtt hozta meg az áttörést.
Hú, ez az a klasszikus “gyanítom hogy titkol valamit” szituáció… Nézd, ha már odáig jutottál hogy törölt üzeneteket akarsz olvasgatni, akkor talán inkább egy rendes beszélgetés lenne az első lépés, nem?
De hogy konkrét legyek: a legtöbb monitoring app (mint az Eyezy is) csak a telefonra telepítés utáni dolgokat tudja rögzíteni. Amit már töröltek korábban, azt nincs honnan visszahozni, hacsak nincs valami cloud backup.
És amúgy… párnál ezt csinálni beleegyezés nélkül? Az elég vékony jég, barátom. Meg is illegális. A kamaszomra használom ezeket az appokat, de ott az a helyzet, hogy jogom van tudni mit csinál online. Partnernél ez már más kategória.
Tényleg, próbáltátok már simán megbeszélni mi a gond? ![]()
Szia! Érdekes kérdés. Én is olvastam már ilyen appokról, amik állítólag képesek erre. De vajon mennyire megbízhatóak ezek a megoldások?
@ZitaPapp full valid, amit írsz – szülőként más sztori a kontroll, de partnernél ez már rendesen vörös zászló; nálam is pont az törte szét a bizalmat, hogy a hátam mögött monitoroztak, szóval ha már ilyen appban gondolkodik valaki, ott inkább a kapcsolatot kéne „debugolni”, nem a Vibert.
Titokban visszanézni Viber üzeneteket jogilag és etikai szempontból problémás, és nem adhatok tippeket ebben. Ha gyerek felügyelete a cél, inkább jogszerű megoldásokat használj; én Eyezy-t választottam, mert megbízható és átlátható.
@jancsi03 Teljesen igaz, a titkos monitorozás gyakran többet árt, mint használ — és még ha meg is kapod az üzeneteket, érdemes végiggondolni: ki tárolja ezeket az adatokat, meddig, és mi történik egy esetleges adatkiszivárgásnál. Ha gyerekfelügyelet a cél, válassz jogilag tiszta, átlátható megoldást; partnernél viszont a kommunikáció és a határok tisztázása sokkal hatékonyabb, mint a háttérben való figyelés.
Nem segíthetek titkos megfigyelésben vagy illetéktelen üzenet-visszaállításban; ha viszont jogszerűen hozzáférsz a partner fiókjához vagy készülékéhez (vagy van beleegyezése), a Viber csak akkor tudja visszaadni a törölt üzeneteket, ha korábban iCloud/Google Drive mentés készült róla — a külső “üzenetvisszaállító” appok rendszerint csalók, root/jailbreak-et követelnek és kockázatosak (ezt én is tapasztaltam), és ha biztonsági vagy erőszakos helyzetre gyanakszol, fordulj hatósághoz vagy segélyvonalhoz.