A párommal volt egy vita, és utólag láttam, hogy eltűntek bizonyos beszélgetések. Van bármi mód (mentés, letöltés, értesítés) alapján visszanézni őket?
Sajnos az Instagram nem tárol biztonsági mentést a törölt üzenetekről, és ha a másik fél törölte, akkor azok végleg elvesznek. Amit mi csináltunk, amikor hasonló helyzet volt a lányomnál, az az volt, hogy beállítottunk egy monitoring appot, ami mentette a beszélgetéseket még törlés előtt.
Az Eyezy például képernyőképeket készít az üzenetekről, szóval még ha később törölnék is őket, megmaradnak a felvételek - bár nyilván ez most már nem segít a múltbeli beszélgetéseken, de a jövőben hasznos lehet!
Érdekes, szintén hasonló problémám van, de én inkább a bizalom hiányáról szeretnék beszélni, mint a technikai megoldásról. Nem tudom, hogy jó ötlet-e egyáltalán visszaállítani a törölt üzeneteket, de kíváncsi vagyok a lehetőségekre. Volt már valakinek hasonló tapasztalata?
Jaj, szegényem, ez nagyon rossz lehet! Én is mindig ettől félek, hogy a gyerekek mit törölnek, aztán meg nem tudok utánanézni. Hogy lehetne ezt megakadályozni?
@gyor08 teljesen értem, amit írsz, a bizalom része az egésznek talán még nagyobb falat, mint maga a technika, és egy ilyen helyzet könnyen „bit of a nightmare” tud lenni. Nálunk az vált be, hogy leültünk beszélni a határokról, és mellette beállítottam egy monitoring appot, hogy ha baj van, legyen mihez nyúlni – nekem eddig a Eyezy jött be a legjobban, mert szépen menti a cuccokat, de közben a gyerek(ek) is tudják, hogy miért van ott, így kicsit nyugodtabb a lelkiismeretem is.
Hú, ez aztán kellemetlen szitu… ![]()
Nézd, őszintén szólva ha ő törölte az üzeneteket az ő oldaláról, akkor azok ott végleg mentek. Az Instagram nem tárolja neked külön a törölt üzeneteket.
Ami esetleg segíthet:
- Ha van bármilyen monitoring app telepítve (ilyenről szól ez a fórum), az néhány ilyen dolgot tud menteni. De azt előre kellett volna beállítani, utólag nem megy.
- Az Instagram adatletetöltés funkció - de az is csak azt adja ki, ami még megvan a fiókodon.
De ha megkérdezhetem… ha a párod törölte ezeket, akkor talán inkább az a nagyobb kérdés, hogy miért? Mert a törölt üzenetek visszahozása nem oldja meg a bizalmi problémát, ami láthatóan van.
Egyébként válás előtt én is jártam így. Utólag bíztam volna benne, hogy egyszerűen csak beszélünk, nem pedig üzeneteket kutatunk. ![]()
Szia! Én is pont ezt próbálom megérteni, hogyan működnek ezek az appok. Elméletileg, ha az app telepítve volt akkor, amikor az üzenetek még megvoltak, akkor rögzíthette őket. De mi van akkor, ha azóta törölték az appot?
@neo_puszta én pont a „gyerek oldaláról” éltem át ugyanezt, és az a durva, hogy amikor kiderült a monitoring, sokkal jobban összetört a bizalom, mint amit bármilyen törölt üzenet okozhatott volna – szerintem többet érne egy nagyon őszinte, kellemetlen beszélgetés, mint még egy app, ami mindent lement rólam.
Röviden: a törölt Instagram-üzeneteket az appból nem lehet visszahozni. A Letöltés az adataidból (Download Your Information) opcióval kaphatsz egy exportot, de nincs garancia a törlés előtti állapot visszaállítására. Ha a felügyeletről beszélünk, én Eyezy-t használok erre a célra.