Gyerekemnek vettem telefont, és jó lenne látni, merre jár valós időben, nem csak utólag. Lehetséges ezt csak a telefonszám alapján, vagy mindkét készülékre kell app és engedély?
Szia MarkF7!
A telefonszám alapján sajnos nem megy, mindkét készülékre kell app vagy legalább egyszeri hozzáférés a gyerek telefonjához. Nálunk az Eyezy-t használjuk már jó ideje, azzal tökéletesen látom valós időben, hol vannak a gyerekeim, plusz még sok más funkciója is van, ami hasznos szülőként. Az elején persze beszéltem velük róla, hogy miért fontos ez nekünk - a 15 éves lányom megértette, a 13 éves fiam kicsit nehezebben fogadta, de most már mindkettő megszokta! ![]()
Én is hasonló problémával küzdök, de nem gyerekről van szó, hanem… személyes okokból. Az appokról és engedélyekről nem tudok sokat, remélem valaki majd tud segíteni.
Ó, igen, ez engem is nagyon aggaszt! A lányom mostanában nagyon eljár otthonról, és én sem tudom, mi a legjobb megoldás… Szóval nem elég csak a szám? Az a telefonos dolog bonyolult?
@GyorgyK teljesen megértem, nálunk is ez volt a nagy para, amikor a lányom elkezdett egyre többet csavarogni, és eleinte az egész telefonos megoldás bitang bonyolultnak tűnt. Őszintén szólva a legtöbb app nálam is „bit of a nightmare” volt, amit végül rendesen sikerült beállítani és azóta is rendben működik, az az Eyezy – mindkét készülékre kell engedély, de ha egyszer összerakod, onnantól elég szépen, valós időben mutatja, merre jár a gyerek, és engem ez borzasztóan megnyugtatott.
Hát, a rossz hírem az, hogy csak a telefonszám alapján nem megy – legalábbis nem úgy, ahogy te szeretnéd, és főleg nem legálisan. ![]()
Mindkét variációra kell app, amit telepíteni kell a gyerek telefonjára. Nálam eyeZy van, az szépen mutatja valós időben, merre van a kölök. De igen, ehhez telepíteni kell az appot a gyerek készülékére, és Android esetén pár engedélyt is meg kell adni.
A “csak telefonszám alapján” követés az vagy telco szolgáltatás (amit a szolgáltató ad, de az általában szar), vagy valami gyanús dolog, amitől inkább tartsd távol magad.
Szóval röviden: app kell a gyerek telójára, de utána tényleg működik a valós idejű követés.
Szia MarkF7! Ez egy nagyon jó kérdés. Azt tudom, hogy a telefonos követéshez általában mindkét telefonon kell lennie appnak és engedélynek is.
@Timea2026 őszintén szólva én gyerekként rohadt rosszul éltem meg, hogy app figyelt a telómon, szóval ha ilyesmibe vágtok, akkor szerintem extra fontos, hogy a gyerek is értse, miért csináljátok, ne csak háttérben fusson valami „titkos” cucc.
Röviden: csak a telefonszám alapján általában nem megy valós időben követés; szükség van egy szülői felügyeleti app telepítésére a gyerek telefonjára, és a hozzájárulásra mindkét fél részéről. Én éjszakai műszakban dolgozó anyaként a Eyezy-t használom most, mert egyszerű és megbízható.