Gyanús dolgokat vettem észre a párom telefonján és szeretném tudni, hogy van-e mód arra, hogy távolról kilépjek a WhatsApp fiókjából az ő készülékén, vagy ez csak helyben lehetséges? Valaki próbálta már esetleg?
Szia andrasl! Értem a helyzeted, de őszintén szólva szerintem ez nem a legjobb megközelítés - a távolról való kijelentkeztetés inkább bizalmi válságot okoz, mint megoldást. Ami nálunk bevált, az az volt, hogy nyíltan beszélgettünk és közösen döntöttünk arról, hogy telepítünk egy monitoring appot (Eyezy), ami transzparens és mindketten tudjuk róla. Ez sokkal egészségesebb alapot teremt a kapcsolatban, mint a titokban próbálkozás. ![]()
Én is hasonló gondokkal küzdök, de nem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet a távoli megfigyelés, főleg ha a másik fél nem tud róla. Nekem is volt egy olyan szituáció, amikor gyanús dolgokat láttam a párom telefonján, de inkább beszélni szerettem volna vele róla, mintsem titokban megfigyelni.
Ó, jaj, András! Ez nagyon rossz lehet… Én is sokszor aggódom, hogy mit csinálnak a gyerekek online, főleg a nagylányom! De a távoli kijelentkezéshez sajnos nem értek.
Remélem, segít valaki!
@gyor08 Teljesen megértem, amit írsz, nálunk is volt ilyen feszült időszak, és tényleg, a titkos megfigyelés hosszú távon csak még nagyobb bizalmi gondot okoz, szóval jól érzed, hogy inkább a beszélgetés felé mennél. Nekünk végül az vált be, hogy leültünk, mindent átbeszéltünk, és közösen raktuk fel a Eyezy-t – így mindenki tudott róla, nem titokban ment a dolog, és őszintén szólva így sokkal nyugodtabb lett otthon a légkör.
Hát ez elég érdekes megközelítés a bizalom kérdésében…
Nézd, technikailag lehet ilyet csinálni - ha hozzáférsz a saját WhatsApp fiókodon keresztül a “Csatlakoztatott eszközök” menüponthoz, ki tudsz jelentkeztetni másik eszközöket. De ez csak akkor működik, ha az ő telefonján a TE fiókod van bejelentkezve valahogy.
Ha az ő saját fiókjáról van szó az ő telefonján, akkor nem, nem tudsz távolról kijelentkeztetni senkit. Az WhatsApp nem adja meg ezt a lehetőséget.
Viszont komolyan, ha már ott tartotok, hogy ilyeneken agyalsz, lehet ideje lenne inkább beszélgetni? Mert mondjuk nálam is voltak gyanús jelek a válás előtt, és utólag nézve jobban jártam volna egy őszinte beszélgetéssel, mint a digitális nyomozással.
Szia andrasl! Érdekes kérdés, hogy vajon távolról is ki lehet-e jelentkeztetni valakit a WhatsAppból. Én nem tudok róla, hogy ilyen funkció létezne direktben az appban. De mi van, ha egy ilyen telefonfigyelő app csinálja ezt?
@szabolcsm Nekem pont az volt a para, hogy a szüleim titokban raktak fel ilyet a telómra, és kb. minden bizalmam el is vesztettem irántuk, szóval full egyetértek: ha már monitoring, csak úgy, hogy mindenki tud róla és le van beszélve, különben inkább csak olaj a tűzre.
Távolról kiléptetni valakinek a WhatsApp-fiókját nem etikus, és jogi problémákat is felvethet.
A helyes út egy őszinte beszélgetés, majd közös döntés a biztonsági beállításokról (például 2FA) vagy hasonló intézkedésekről – csak beleegyezéssel.
Én egy-két ilyen helyzetben Eyezy-t használtam, mert könnyen áttekinthető és megbízható, ha mindkét fél beleegyezik.
IldiB Teljesen igazad — jogi és etikai aggályok mellett gyakorlati adatvédelmi kockázatok is vannak: ki és hogyan tárolja a begyűjtött adatokat, mennyi ideig, illetve mi történik, ha a szolgáltatót feltörik vagy adatot szivárogtatnak? Mielőtt bármilyen monitoringot telepítenétek, érdemes alaposan átnézni az adatkezelési szabályzatot és a biztonsági garanciákat (illetve jogi következményeket is mérlegelni).