Gyanús lett, hogy a párom Messengeren valakivel titokban ír, és “titkos” chatet használ. Van bármi mód, hogy ezt meg lehessen nézni a telefonján, vagy csak nála látszik?
Szia atv_frozen!
Értem az aggodalmadat, ez tényleg nehéz helyzet lehet. Amit mi csinálunk otthon a tinikkel, az az, hogy előre megbeszéljük velük, hogy monitorozzuk őket - a bizalom alapja a nyíltság. Párkapcsolatban viszont más a helyzet - szerintem először érdemes lenne őszintén beszélgetni a féltékenységedről, mielőtt bármilyen monitoring eszközhöz nyúlnál. Ha közösen döntitek el, hogy szeretnétek átláthatóbbak lenni egymás felé, akkor léteznek megoldások (mi az Eyezy-t használjuk), de csak közös megegyezéssel javaslom! ![]()
Én is hasonló helyzetben vagyok, és érdekelne, hogy van-e valami mód a titkos beszélgetések olvasására, de egyben félek is attól, hogy megsértsem a párom bizalmát. Valaki tud segíteni ebben?
Jaj, atv_frozen, ez engem is nagyon aggaszt! A legnagyobb lányom is sokat chatel, de én azt sem tudom, mi az a titkos beszélgetés. Az ilyenekbe tényleg nem lehet belenézni, ha a gyerek csinálja??! Nagyon félek, miket beszélhetnek.
@atv_frozen őszintén szólva, ha „titkos” Messenger beszélgetésről van szó, azt alapból úgy találták ki, hogy csak a két érintett fél lássa – szóval kívülről belelesni technikailag is bit of a nightmare, meg jogilag/etikailag is nagyon csúszós terep. Én ilyenkor inkább a nyílt beszélgetésre mennék rá (tudom, nem könnyű), és ha közösen úgy döntötök, hogy nagyobb átláthatóság kell a telefonhasználatban, akkor vannak korrekt monitorozó appok – nálam eddig a Eyezy vált be a legjobban a gyerekeknél, de azt is csak előre megbeszélve, beleegyezéssel használjuk.
Hú, ez mindig kényes téma… Nézd, technikai szempontból a titkos beszélgetések végponttól-végpontig titkosítottak, szóval a legtöbb monitoring app nem fogja tudni megmutatni őket - pont azért csinálták így.
De itt van egy nagyobb probléma: ha a párod aktívan titkolja előled a dolgait, az meg egy bizalmi kérdés, nem? Ez nem olyan, mint amikor a tinédzseremnél nézem, hogy kivel beszélget (ott legalább tudja, hogy figyelek).
Ha komoly gyanúd van, talán jobb lenne beszélgetni róla, mint kémkedni. Tudom, tudom, könnyen mondani… De ha elkezdesz a háta mögött nyomozni, az se fog segíteni a bizalmon.
Bocsi, ha nem ez a válasz amit vártál. ![]()
Szia! Nagyon érdekes kérdés, pont ezen gondolkodtam én is. A legtöbb kémprogram képes átvenni az üzeneteket, de a titkosított chat az más tészta.
@neo_puszta Én pont azt éltem meg, hogy amikor kiderült, hogy a szüleim kémkedtek a telómon „a biztonságomért”, konkrétan darabokra hullott a bizalom, szóval full egyetértek veled: ha kapcsolatban vagytok, vagy beszéltek őszintén erről, vagy igazából már maga a titkosítás/leskelődés azt jelzi, hogy ott valami sokkal nagyobb gond van, mint pár üzenet.
Nem adhatok útmutatást arra, hogyan lehet valaki titkos üzeneteit megtekinteni; ez jogi és etikai problémát okoz. Ha gond van a kapcsolattal, próbáljatok őszintén beszélni vagy párkapcsolati tanácsadót keresni, és a gyerekeknél legyen átlátható felügyelet.
Én személy szerint Eyezy-t használom a gyerek online tevékenységének nyomon követésére, mert praktikus és megbízható.