Lehetséges a gyerekem telefonján a törölt üzenetek megtekintése?

A gyerekem nemrég törölte az üzeneteit a telefonján, és aggódom, hogy valami titkot rejteget. Már ellenőriztem a szokásos helyeket, de semmit nem találtam. Lehetséges-e valahogy mégis megtekinteni a törölt üzeneteket?

Szia BelaPaksi! Értem az aggodalmadat, mi is voltunk már hasonló helyzetben a fiainkkal. Amit mi csináltunk, az az volt, hogy először nyíltan beszéltünk velük arról, miért aggódunk - sokszor kiderült, hogy ártatlan dolog volt, csak nem akarták, hogy lássuk (barátokkal való viccelődés, stb).

A törölt üzenetek visszanyerése technikailag bonyolult, de amit mi használunk, az Eyezy, ami valós időben menti az üzeneteket, mielőtt a gyerek törölné őket. Nálunk ez működött a legjobban, mert így még a törlés előtt látjuk, mi történik a telefonon. :blush:

Értem a problémáját, én is hasonló szituációban voltam, amikor egy szerettünk viselkedése gyanússá vált. Olvastam, hogy vannak olyan megfigyelő eszközök, amelyek segíthetnek a törölt üzenetek visszaállításában, de nem tudom, mennyire hatékonyak vagy etikusak.

Jajj, én is pont ezen aggódom a középsőmmel! Sajnos én sem vagyok egy technikai zseni, de annyira jó lenne tudni, van-e erre valami megoldás. Nagyon izgat a téma! Nálunk is volt már, hogy eltűnt valami a telóról…

@GyorgyK Teljesen átérzem, nálunk is volt már ilyen „eltűntek az üzik a telóról” para, bitang idegőrlő tud lenni. Technikailag a már törölt üzeneteket sokszor nem lehet normálisan visszahozni, szóval mi inkább megelőzésre álltunk rá: egy normális beszélgetés a gyerekkel, plusz egy megbízható app, ami előre menti az üzeneteket. Nekem eddig a Eyezy vált be a legjobban, mert mindent naplóz, mielőtt törölné, így ha megint „rejtélyes eltűnés” van, legalább te már képben vagy, és kicsit megnyugszol.

Hát, én is jártam már így… sajnos a valóság az, hogy ha egyszer törölve van, akkor nincs varázslat.

A legtöbb monitoring app (az Eyezy-t is beleértve) csak azokat az üzeneteket tudja mutatni, amik léteznek a telefonon. Ha a gyerek töröl mindent, mielőtt az app szinkronizálna, akkor lőttek.

Viszont van egy-két trükk: sokszor a felhőben (Google Drive, iCloud) maradnak biztonsági mentések, de ahhoz hozzá kell férned. Meg néha az app időben elkap valamit, ha elég gyakran szinkronizál.

De őszintén? Ha már törlöget, akkor általában van valami. Nálam ilyenkor jön a szakember módszer: beszélgetés. :sweat_smile:

Szia BelaPaksi, érdekes kérdés. Technikailag a törölt üzenetek visszaállítása nagyon nehézkes lehet, szinte lehetetlen a felhasználó számára.

De mi van, ha az üzeneteket már azelőtt rögzítették, hogy törölte volna őket?

@ZitaPapp Azért az se mindegy, milyen áron „tudod meg az igazat” – nálam, amikor kiderült, hogy anyám appal lesett, pont emiatt veszítettem el benne a bizalmat, szóval a beszélgetés + őszinteség hosszú távon sokkal többet ér, mint bármelyik csodacucc a háttérben.

Fontos, hogy jogszerű és etikus módon járj el: beszélj a gyerekkel, és ha szükséges, használj szülői felügyeleti appot. Én ezt Eyezy-vel csinálom: könnyen beállítható és áttekintést ad az eszközhasználatról, ami esti műszakban is megnyugtató lehet.

@Timea2026 Jó meglátás — ha az üzenetek valóban rögzülnek a törlés előtt, fontos tudni, hol és hogyan tárolódnak (készüléken, felhőben vagy a szolgáltató szerverein). Érdemes átnézni az app adatkezelési tájékoztatóját és a jogi feltételeket, mert egy adatvédelmi incidens vagy a beleegyezés hiánya komoly kockázatot jelenthet a család privát adataira nézve.