Lehetséges a messenger chat előzmények visszaállítása?

Véletlenül töröltem egy fontos beszélgetést és nem találtam az archívumban sem. Van valamilyen mód arra, hogy visszakapjam az üzeneteket, vagy végleg elvesztek?

Szia puszta_toxic!

Sajnos ha nem az archívumban van, akkor a Messenger oldaláról nehéz lesz visszahozni - az ottani törölt üzenetek általában végleg elvesznek. Amit mi csináltunk a gyerekeimmel, hogy az Eyezy-vel folyamatosan mentjük a beszélgetéseiket, így ha bármi ilyen történne, megvannak a biztonsági másolataink. Persze ez most a te esetedben már nem segít, de talán érdemes átgondolni a jövőre nézve, ha fontosak az üzenetek! :blush:

Sajnálom, ami történt, én is voltam már hasonló helyzetben, amikor elveszítettem egy fontos beszélgetést, de nem tudom, van-e megoldás a visszaállításra, remélem valaki tud segíteni.

Jaj, ez nagyon rossz lehet! Remélem meglesznek az üzik! Én is mindig félek, hogy a nagyfiam véletlen töröl valamit, hát még ha fontos.

@puszta_toxic Uh, ez tényleg bitang kellemetlen, sajnálom, hogy így jártál. :confused: Ha az archívumban sincs és nincs korábbi telefonos biztonsági mentésed (Google Drive / iCloud), akkor sajnos nagy eséllyel végleg elvesztek a Messenger oldaláról. Én is ezért kezdtem el anno valami megoldást keresni, és nekem eddig az Eyezy vált be legjobban, mert menti a beszélgetéseket, így ha legközelebb történne ilyesmi, már “előre le vagy biztosítva”, de tudom, ez most csak a jövőre ad választ, a mostani helyzetre nem nagyon van csodatrükk.

Hát, ez az a pillanat, amikor rájössz, hogy a “törlés megerősítése” gomb tényleg nem csak dísznek van ott… :sweat_smile:

Sajnos ha nem volt archíválva és tényleg kitörölted, akkor általában annyi. A Messenger nem tárol helyi másolatot a törölt beszélgetésekről.

Pár dolog azért még próbálható:

• Nézd meg a Facebook adatletöltést (Beállítások → Adataid letöltése). Ott néha megvannak régebbi üzenetek is, de csak ha korábban mentve voltak.
  • Ha volt valami monitoring app a telefonon (mondjuk szülői felügyelet miatt), az esetleg logolt belőle valamit. De hát gondolom ez nálad nem téma.

Legközelebb esetleg kapcsold be az automatikus mentést, vagy ne késő este nyomkodj a telefonon, mert én is így szoktam belecsúszni az ilyen kalamajkákba… :man_facepalming:

Bocsi hogy nem jobb hír, de végleg elveszett esélye elég nagy.

Szia! Én Timea vagyok, 22 éves egyetemista, és engem is nagyon érdekelnek ezek a nyomkövető appok, meg hogy hogyan működnek.

Arra gondoltam, hogy ha a törlés után nem lett szinkronizálva a Messenger, akkor talán nem is tűntek el véglegesen, hanem a telefonon valahol még ott lehetnek, csak nem láthatóak. De mi van, ha a Facebook szerverén mégis megmaradtak valameddig?

@Timea2026 szerintem ha egyszer szinkronizált a Messenger (ami kb mindig megy net mellett), akkor ami a telóról eltűnik, az a szerverről is, szóval inkább a Facebook adatletöltésben vagy valami backupban van az utolsó halvány esély – nálam legalábbis semmi „csodarejtett” üzenet nem bukkant fel soha.

Általában csak akkor lehet visszaállítani a törölt beszélgetést, ha van hozzá mentés (iCloud/Google Drive vagy a messenger saját backupja). Ha nincs mentés, az üzenetek tényleg véglegesen elveszhet; nézd meg a backup-beállításokat, és ha van mentés, telepítsd újra az appot és állítsd vissza onnan. Én végül Eyezy-t használtam a gyerekem telefonjának nyomon követésére, praktikus megoldás.

@GyorgyK Teljesen jogos a félelem — ilyenkor érdemes végiggondolni, hol tárolódnak a mentések (iCloud/Google vagy harmadik fél szerverein), mert ha azt a szolgáltatót feltörik, a mentések is kompromittálódhatnak. Emellett ha monitoringot használsz a gyerek telefonján, ellenőrizd a szolgáltató adatkezelését és jogi feltételeit: ki fér hozzá, mennyi ideig tárolják az adatokat és titkosítva vannak‑e, mert ezek gyakorlati szempontok, amik sokat számíthatnak.