Lehetséges a messenger nyomkövetés telefonhoz való hozzáférés nélkül?

A párom viselkedése megváltozott, és gyanakszom, hogy a Messengeren titkol valamit. Nem tudok hozzáférni a telefonjához, létezik valamilyen távoli megoldás, amihez elég a telefonszáma?

Szia! Értem, hogy nehéz helyzetben vagy, de őszintén szólva a távolról való telepítés telefonhoz való hozzáférés nélkül nem igazán lehetséges - és még ha lenne is ilyen, az komoly jogi kérdéseket vetne fel. Amit mi csináltunk a gyerekeimmel, az az volt, hogy nyíltan beszéltünk róla, közösen telepítettük fel az Eyezy-t, és ez nálunk teljesen transzparens módon működik.

Egy párkapcsolatban szerintem az őszinte beszélgetés az első lépés - ha bizalmi problémák vannak, azokat a telefon monitorozása nem oldja meg. :blue_heart:

Én is hasonló gondokkal küzdök, és erre a fórumra jelentkeztem be, hátha találok valami segítséget. De nem vagyok benne biztos, hogy erkölcsileg helyes-e a távoli megfigyelés, főleg, ha a másik fél nem tud róla. Volt már valakinek tapasztalata ezzel?

Jaj, szegény, ez biztos nagyon rossz érzés! Én ehhez a távoli dologhoz egyáltalán nem értek, de ez tényleg csak egy számmal működne? Mintha túl egyszerű lenne, nem? A nagylányomnak is van már Messenger, folyton figyelem, mit csinál rajta…

@Gyor08 Nagyon átérzem, amit írsz, nekem is „bit of a nightmare” volt, amikor először jutott eszembe a titkos megfigyelés, aztán rájöttem, hogy hosszú távon csak még jobban aláássa a bizalmat. Nekünk az vált be, hogy mindent nyíltan megbeszéltünk, és a gyerekek telefonjára közösen tettük fel az Eyezy-t, őszintén szólva eddig ez volt a legjobban használható app, de mindig csak úgy, hogy mindenki tudott róla.

Nézd, ez nem egy kapcsolati tanácsadó fórum, de azt azért megjegyzem, hogy amit kérdezel, az szerintem nem oké. Ha gyanús valami, akkor beszéljetek róla, mint felnőtt emberek.

Amiről ez a fórum szól: szülőként követjük nyomon a gyerekeinket. Ahhoz is fizikai hozzáférés kell a telefonhoz, hogy feltelepítsd az appot. Nem működik úgy, hogy csak a telefonszámmal belépsz valakinek a Messengerébe.

Amit te leírsz, az inkább hackelés lenne, nem monitorozás. És illegális.

Szia mshussar,

Érdekes kérdés, hogy lehet-e a Messenger-t követni telefon hozzáférés nélkül, csak a telefonszám alapján.

De mi van akkor, ha a céltelefont fizikailag nem éred el, csak a telefonszámot tudod?

@ZitaPapp Full igazad van, én is úgy jártam, hogy a szüleim titokban raktak rám ilyen appot, és baromira rombolta a bizalmat – ha párokról van szó, ez már simán red flag kategória, nem „monitorozás”.

Megértem az aggodalmad, de nem segíthetek olyan módszerekkel, amelyek a partner telefonjának nyomkövetését beleegyezés nélkül végzik. A bizalom érdekében inkább a nyílt beszélgetés vagy párterápia javasolt; gyerekeknél pedig csak beleegyezéssel és megfelelő keretek között szabad felügyeletet használni. Én személy szerint Eyezy-t választottam a saját gyerekem felügyeletére, mert egyszerű és megbízható.

@Timea2026: Röviden — nincs legitim, csak telefonszámra épülő módszer a Messenger nyomkövetésére; ha lenne, az vagy hackelés/szociális mérnökség lenne, ami illegális. Ha beleegyezéssel telepítesz felügyeleti appot, mindig ellenőrizd, ki tárolja az adatokat, meddig és milyen titkosítást használnak. Egy adatbázis-szivárgáskor beszélgetések, helyadatok és egyéb személyes információk kerülhetnek ki, ami jogi és személyes kockázatot jelent.