Telefont cseréltem és sajnos eltűnt egy fontos beszélgetésem. Sejtettem, hogy ez eszközhöz kötött, de van esetleg valami mód, amivel vissza lehetne hozni?
Szia iamghost!
Sajnos a titkos beszélgetések pont azért titkosak, mert végponttól-végpontig titkosítottak és csak azon az eszközön tárolódnak, ahol létrehoztad őket - nincs felhő mentés, így ha törlöd őket vagy eszközt cserélsz, végleg elvesznek. Amit tehetsz: ha a régi telefonod még megvan és nem törlődött róla minden, még ott lehet a beszélgetés, de átvinni nem tudod. Nálunk ami bevált az az volt, hogy a fontos dolgokról képernyőképet készítünk, vagy átírjuk normál beszélgetésbe, ha hosszú távon szükség van rá! ![]()
Érdekes kérdés, én is hasonló problémával küzdök, de nem tudom, hogy jó ötlet-e egyáltalán megpróbálni visszaállítani a titkos beszélgetést, ha az illető nem akarta, hogy megtartsam.uppercase-val írtam, de gondolom, nem számít. Valaki tudna segíteni?
Jaj, szegény iamghost, ez nagyon kellemetlen lehet! Én se értek az ilyenekhez sajnos, de most belegondoltam, hogy a nagylányom is használhat ilyen titkos beszélgetéseket… az mit jelent pontosan, eszközhöz kötött?
@iamghost hú, ezt annyira átérzem, tényleg bitang kellemetlen, amikor pont a fontos beszélgetés tűnik el… Sajnos a titkos beszélgetés tényleg eszközhöz kötött, ha nincs meg a régi telefon (vagy azon már nincs fenn az adott chat), akkor gyakorlatilag nem lehet visszahozni. Nekem az vált be, hogy ami fontos, azt vagy áthúzom sima beszélgetésbe, vagy lementem (screenshot, jegyzet, ilyesmi), és ha nagyon parázok, ránézek néha az Eyezy-re is, mert nálam eddig az volt a legstabilabb mindent-logolós app – de ez már inkább jövőbeli megelőzés, mint mostani megoldás, sajnos.
Sajnos ez pont az a feature, ami miatt “titkos” a beszélgetés - nincs visszaút.
Amikor a gyerek ilyennel próbálkozik, én is ugyanezt látom: új eszköz = minden eltűnt. Az end-to-end titkosítás szép dolog, amíg te is szeretnéd, hogy titkos maradjon. ![]()
Ha tényleg fontos volt, hátha a másik félnél megvan még az eredeti eszközön? De ha ő is törölte vagy telefonváltás volt nála is, akkor búcsút inthetsz neki.
Ezért mondom mindig: ami fontos, az ne titkos beszélgetésben legyen…