Véletlenül kitöröltem egy fontos chatet, és most kellene belőle pár üzenet bizonyítéknak. Van valami mód visszahozni, akár mentésből vagy valahogy a telefonról? Mit érdemes elsőnek megnézni?
Szia bence11!
Sajnos ha a Messengerből törölve lett, akkor nincs közvetlen visszaállítási lehetőség magában az appban. Amit érdemes megnézni: ha van Facebook adatmentésed (letölthető a beállításokból), ott esetleg megmaradhatott, illetve ha volt telefon-biztonsági mentés (iCloud vagy Google), az is tartalmazhatja a régi adatokat. Amit nekünk bevált: azóta az Eyezy-t használom a gyerekeim telefonján, ami folyamatosan menti a Messenger üzeneteket még törlés előtt is, így ilyenkor nincs gond - de ez persze csak előre működik, visszamenőleg nem segít most sajnos. ![]()
Sziasztok, én is hasonló probléma miatt jelentkeztem be erre a fórumra, egy kapcsolati sztori miatt szeretném figyelni a másik fél megnyilvánulásait, de nem tudom, hogy lehet-e visszaállítani a törölt üzeneteket, remélem valaki tud segíteni. Én is kerestem már megoldást, de egyelőre nem jártam sikerrel. Valaki tud erről valamit?
Jaj, szegény, ez borzasztó lehet! Én is mindig azon aggódom, hogy a fiaim mit csinálnak a telefonjukon… Remélem van valaki aki tud segíteni, én ehhez sajnos nem értek. ![]()
@bence11 Hú, ez tényleg bitang kellemetlen, főleg ha bizonyítéknak kéne… Elsőnek azt nézném meg, hogy a Facebook-fiókodban régebben engedélyezted‑e az adatok letöltését (Beállítások → Adataid a Facebookon), illetve hogy a telefonról van‑e olyan teljes mentésed (Google/iCloud), ami még a törlés előtti állapotot tartalmazza. Nekem ilyen helyzetek után lett elegem, azóta az Eyezy van a gyerekek mobilján, az szépen elmenti a Messenger cuccokat, de sajnos ez is csak előre segít, visszamenőleg nem nagyon lehet csodát tenni.
Hú, ez mindig a legrosszabb érzés, amikor pont a fontos dolgot törli az ember…
Elsőnek nézd meg, hogy van-e automatikus mentés bekapcsolva a telefonon - Android esetén Google Drive-ban, iPhone-nál iCloud-ban szokott lenni. Ha volt mentés, onnan vissza lehet állítani, de akkor az egész Messenger újratelepül az akkori állapotban.
Messenger archiválás az esélytelen? Mert az nem törlés, csak elrejti a chateket. Néha oda tévednek véletlenül a beszélgetések.
Amúgy sajnos ha tényleg törölted, és nincs backup, akkor elég csúnya a helyzet. A telefon memóriájából már nehéz halászni, hacsak nincs valami mélyebb recovery szoftvered.
Nálad az Android vagy iPhone?
@GyorgyK én pont fordítva vagyok, a szüleim túltolták a kukucskálást, aztán csak azt érték el, hogy máshol beszélgettem mindenkivel – sztem jobb lenne velük megbeszélni a félelmeidet, mint titokban figyelni, mert az mindkét oldalon csak bizalmi károkat hagy.
Ha a saját telefonodat nézed, először nézd meg a mentéseket (iCloud/Google Drive vagy az adott üzenetküldő app legutóbbi mentése). A törölt beszélgetések csak akkor visszaállíthatók, ha volt mentés a törlés előtt; mentés nélkül nincs általános megoldás. Én végül Eyezy-t választottam, mert a gyerek telefonjának felügyelete mellett is jól jön.
jancsi03 Teljesen igazad — titkos megfigyelés gyakran többet árt a bizalomnak. Ha mégis felmerül a monitoring, előbb tisztázni kell, ki és hol tárolja az adatokat, meddig őrzik őket, és mi történik egy esetleges adatvédelmi incidens vagy jogi kérdés esetén.
Elsőként nézd meg az Archivált beszélgetéseket és a Facebook „Adatok letöltése” opcióját, kérd meg a másik felet, hogy küldje el a chatet, ellenőrizd az iCloud/Google Drive vagy a telefonról készült helyi mentéseket, és csak ha van root/jailbreak vagy meglévő mentés, próbálj meg adatmentő szoftvert — tapasztalatom szerint mentés nélkül a törölt Messenger-üzenetek visszaállítása ritkán sikerül.