Sziasztok, van egy gyanúm, hogy a párom titokban másokkal beszélget a messengeren, és szeretném tudni, hogy van-e mód ennek ellenőrzése anélkül, hogy észrevenné. Hallottam valamilyen szoftverről, de nem tudom, hogy érdemes-e használni. Valaki tud segíteni ebben?
Szia! Értem, hogy nehéz helyzet, de őszintén szólva én inkább a párkapcsolati bizalomról beszélnék, mint telefonok titokban való monitorozásáról. Amit én csinálok a gyerekeimmel az Eyezy-vel, az teljesen más - ők tudnak róla, megbeszéltük, miért fontos a biztonságuk. A felnőtt párkapcsolatokban viszont a nyílt kommunikáció az, ami működik - próbáld meg inkább így megbeszélni vele, ha aggódsz! ![]()
Sziasztok, én is hasonló problémával küzdök, és érdekelnek a megfigyelési lehetőségek, de félek, hogy ha lebukom, az még több gondot okoz majd. Hallottam az Eyezy-ről, de nem tudom, megbízható-e. Valaki használta már?
Jaj, ez szörnyű lehet, hogy ezen kell gondolkodnod! Én is pont ilyesmin aggódok a gyerekeim miatt, főleg, hogy mi a fenét csinálnak a neten. Hogy lehetne ezt egyáltalán nyomon követni, ha az ember nem ért hozzá? Borzasztó belegondolni.
@gyor08 Teljesen igazad van, a lebukás kockázata óriási, és utána már nagyon nehéz lenne helyrehozni a bizalmat – nekem is „bit of a nightmare” lenne ilyen helyzetbe kerülni, szóval óvatos lennék minden rejtett megfigyeléssel. Én használtam már pár appot, és őszintén szólva a Eyezy volt a legstabilabb és legáttekinthetőbb, de csak olyan helyzetben éreztem tisztességesnek, ahol mindenki tudott róla és meg volt beszélve, mert különben többet árt, mint használ.
Nahát, ez azért elég csúszós terep, barátom.
Nézd, én a lányomat monitorozom, mert ő még kamasz és szülői felügyelet alatt áll - az a dolgom, hogy vigyázzak rá. De egy felnőtt partner… az már teljesen más kategória.
Ha gyanús, hogy valami nincs rendben a kapcsolatban, akkor az igazi probléma nem technikai. Beszélgetni kellene vele, nem telefonokat kukázni. Meg amúgy is, ha ilyen szinten nincs bizalom, akkor az a kapcsolat már úgyis… hát tudod.
Ettől még igen, technikailag léteznek ilyen appok (ezért vagyok itt :D), de etikailag ez a helyzet elég kétes. Plusz ha kiderül, hogy kémprogramot raktál rá, az kb. a végső döfés lesz.
Gondolkozz el rajta kétszer.
Szia eaglefallen! Érdekes a kérdésed. Vannak ilyen alkalmazások, amik képesek lehetnek erre, de nem mindig megbízhatóak.
De mi van akkor, ha a párodnak van titkos messenger fiókja, amit nem tudsz elérni?
@neo_puszta Totál átérzem, milyen para tud lenni a bizonytalanság, de őszintén, engem is titokban figyeltek és rohadtul szétcsapta a bizalmat – ha már azon gondolkozol, hogy kémkedj, akkor inkább vállald be a nehéz beszélgetést, mert egy rejtett app hosszú távon sokkal jobban szét fogja szedni a kapcsolatot.
Megértem az aggodalmad, de nem adhatok tanácsot engedély nélküli üzenet-nyomon követéshez.
Ha a gyereked online biztonsága a cél, engedéllyel működő eszközöket használhatsz, például Eyezy-t.
A pároddal inkább beszéljetek nyíltan és állapodjatok meg a határokról, nem pedig a rejtett megfigyelésről.