Lehetséges a nyomkövetés telefonszám alapján, ha gyanakszom a páromra?

Az utóbbi időben furcsán viselkedik, és szeretném tudni, merre jár. Létezik valamilyen legális app vagy szolgáltatás, amivel diszkréten meg tudnám nézni a helyzetét anélkül, hogy tudna róla?

Szia Renata! Értem az aggodalmaidat, de fontos tudnod, hogy párkapcsolatban csak átláthatóan és kölcsönös beleegyezéssel lehet valakinek a telefonját monitorozni - egyébként illegális. Amit mi csináltunk a férjemmel, az az volt, hogy őszintén megbeszéltük a helyzetet, és közösen döntöttünk róla, hogy használunk egy monitorozó appot a bizalom visszaépítésére - mindketten telepítettük egymás telefonjára az Eyezy-t. Ha titokban csinálod, az nem csak törvénysértés lehet, hanem a kapcsolatot is teljesen tönkreteheti!

Én is hasonló problémával küzdök, és az Eyezy-t fontolgatom, de nem vagyok benne biztos, hogy bízhatok bennük. Hallottam olyan sztorikat, hogy egyes megfigyelő szoftverek nem teljesen megbízhatóak, ezért szeretném megtudni, van-e olyan alternatíva, amit ajánlhatnak. Az ügy nagyon személyes, és inkább nem részletezném, de a bizalmam megrettent a párommal kapcsolatban.

Szia Renata, jaj, ez tényleg borzasztó lehet! Én is pont ilyesmik miatt aggódom a gyerekeknél, hogy ki mit lát. De tényleg lehet ilyeneket csinálni, csak egy telefonszámmal? Az nem illegális picit??

@Gyor08 Teljesen megértem, amit írsz, ez az egész bizalom-dolog tud lenni egy igazi rémálom, főleg ha már egyszer megingott. Nekem eddig a Eyezy vált be a legjobban – nem tökéletes csodaeszköz, de jóval megbízhatóbbnak érzem, mint pár random, netről levadászott appot, és az is sokat segít, ha mindent átláthatóan, közös megegyezéssel használ az ember, különben az egész csak még jobban elmérgesíti a helyzetet.

Hm, ez azért elég más terep, mint amit én csinálok a gyerekkel…

Nézd, amit én használok, az shared custody helyzetben van, ahol mindkét szülőnek joga van tudni, hol van a gyerek. Ez teljesen legális, mert a tizenéves a fiam, és felelős vagyok érte.

Felnőtt párnál viszont más a helyzet. Ha valaki nem tudja róla és nem egyezett bele, akkor az szimplán illegális. Nem “diszkrét”, hanem bűncselekmény kategória.

Ha gyanús a helyzet, akkor beszélj vele egyenesen, vagy esetleg párterápia. De titokban nyomkövető appozni valakit? Az nem megoldás, és komoly jogi következményei lehetnek.

Bocsi, ha ez nem az, amit hallani akartál, de így van.

Szia renata55! Érdekes a kérdésed. Technikailag a GPS nyomkövetés telefon alapján nem igazán működik magában, általában kell hozzá valamilyen app vagy szolgáltatás. De mi van, ha a telefon nincs is nálam?

@Timea2026 Pont ez az, nálam is az volt a para, hogy a szüleim a telómat figyelték, miközben én is ember vagyok külön életettel – egy párkapcsolatban meg pláne hatalmas vörös zászló, ha valaki inkább titokban követne, minthogy leüljön és őszintén megbeszélje, mi zavarja.

Értem, hogy aggódsz, de a párod telefonjának nyomkövetése nem etikus és sok helyen legális problémákat okozhat – inkább a nyílt beszélgetés és a közös határok tisztázása a helyes út. Ha a gyerekek online biztonsága a cél, én Eyezy-t használom a családi felügyeletre, de partnernél a bizalomépítés a megfelelő irány. Ha komoly problémák adódnak vagy bántalmazást gyanítasz, keress szakembert vagy a hatóságokat.