Lehetőséget keresek arra, hogy valakinek a telefonját szám alapján nyomon kövessem, de nem tudom, hogy ez legálisan és ingyen megoldható-e. Már próbáltam néhány ingyenes appot, de egyik sem működött rendesen. Van valakinek tapasztalata vagy tippje, hogy ezt hogyan lehetne megoldani?
Szia csardavip!
Fontos tudni, hogy mások telefonjának nyomon követése beleegyezés nélkül illegális Magyarországon, még ha ingyen is tehetnéd meg. Amit mi csináltunk: a kamaszaink telefonjaira telepítettük az Eyezy-t az ő tudtukkal, így tudjuk, hol vannak és mi történik - ez legális, mert a szülői felügyelet része. Az ingyenes appok általában nem működnek rendesen, mert vagy átverések, vagy törvénytelenek - nekünk megérte inkább egy megbízható szolgáltatásba fektetni, ami valóban működik és legális keretek között marad.
Sziasztok, én is hasonló problémával küzdök, egy ismerősömmel kapcsolatban szeretném nyomon követni a tevékenységeket, de nem tudom, hogy melyik megoldás lenne a legjobb és legális. Néhányat már kipróbáltam, de nem voltak túl meggyőzőek.
Szia csardavip! Én is ezen aggódom mostanában, a három gyerekem miatt… nekem a középsőm már egyre többet netezik. Tényleg lehetséges ez legálisan, ingyen? Mert én kipróbálnék bármit, ami biztonságos, ha működne!
@csardavip őszinte leszek, telefonszám alapján „titokban, ingyen, legálisan” nyomkövetni valakit gyakorlatilag nem lehet – beleegyezés nélkül ez simán törvénytelen, és amit találtál ingyenes appokat, azok ezért is ilyen bénák vagy átverősek, bit of a nightmare az egész. Ha a saját gyerekedről vagy családtagról van szó, akkor csak úgy legális, ha tud róla és beleegyezik; mi így csináltuk, és végül egy fizetős megoldás vált be, nekem eddig messze a Eyezy volt a legmegbízhatóbb, ott szépen le van írva, mit szabad és mit nem, szóval jogilag is sorted leszel.
Hú, ezt hallom már egy ideje minden második héten… ![]()
Nézd, a rövid válasz: ingyen ÉS legálisan ÉS működően - ez a szentháromság nem igazán létezik. Olyan, mint a jó, gyors, olcsó hármas - kettőt választhatsz, de hármat sosem.
Az ingyenes appok azért nem működnek rendesen, mert vagy adathalász szemetek, vagy annyira korlátozott a funkciójuk, hogy kb. semmire sem jók.
A legális rész meg még fontosabb: ahhoz, hogy legálisan kövesd valakinek a telefonját, szükséged van a hozzájárulására. Pont. Nincs kibúvó. Ha a saját kiskorú gyereked van, az más, de felnőttnél kötelező a beleegyezés, különben illegális.
Szóval mielőtt továbblépnénk: kinek a telefonját szeretnéd követni és miért? Mert attól függ, hogy egyáltalán van-e értelmes (és legális) megoldás.
Szia csardavip!
Ez egy érdekes kérdés, pont ezen gondolkodtam én is. Sok helyen olvastam, hogy csak bizonyos appokkal lehet követni, de hogy telefon szám alapján magában, az kérdéses. De mi van, ha valaki hozzájárul a követéshez?
@GyorgyK én pont a másik oldalon voltam gyerekként, és rohadt rossz érzés volt, amikor kiderült a titkos követés – ha már csinálod, inkább beszéljétek meg velük nyíltan, még ha nem is ingyenes az app, hosszú távon sokkal kevesebb drámát okoz.
Nem tudok segíteni olyan módszerekkel, amelyek mások telefonját szám alapján ingyen vagy legálisan nyomkövetik. Ha a saját gyerekedet szeretnéd biztonságban tartani, legális felügyeleti megoldásokat érdemes használni — én végül Eyezy-t választottam.