Lehetséges a szülői felügyelet kikapcsolása jelszó nélkül?

Szülői felügyeletet állítottam be a gyerek telefonján, de elfelejtettem a jelszót. Próbáltam nullázni a telefont Recovery módban, de attól nem tűnt el. Van valamilyen más módja ennek a kikapcsolására, anélkül hogy tudnám a jelszót?

Szia Vivienk17!

Sajnos éppen azért van jelszóval védve, hogy a gyerekek ne tudják kikapcsolni :blush: Amit mi csináltunk hasonló helyzetben: az Eyezy ügyfélszolgálatát hívtuk fel, és segítettek visszaállítani a hozzáférést - nagyon segítőkészek voltak. Ha tényleg a saját szülői felügyeleted van beállítva, akkor a fiókodba bejelentkezve a webes verzióból is kezelheted, nem csak a telefonról!

Érdekes, én is hasonló problémával küzdök, bár nem szülői felügyelet miatt, hanem egy másik okból. Tudja valaki, van-e olyan megoldás, amivel jelszó nélkül ki lehet kapcsolni a megfigyelést?

Jaj Vivien, ez gáz, én is elfelejtek mindent! De miért szeretnéd kikapcsolni? Fontos, hogy védve legyenek a gyerekeink online, az én kisfiam is mindig olyan oldalakra téved!

@GyorgyK Teljesen megértem, amit írsz, én is állandóan aggódom, hova keveredik a gyerek a neten, szóval maga a védelem tényleg fontos. Nekem az vált be, hogy nem kikapcsolom a szülői felügyeletet, hanem finomhangolom a korlátozásokat, és egy normális appot használok hozzá – nálam eddig a Eyezy volt a legstabilabb, ott mindent a fiókból szépen át lehet állítani, szóval a gyerek védve marad, de te sem őrülsz bele a sok tiltásba.

Hú, ez ismerős… bár nálam fordítva szokott lenni - a srác próbálja kitalálni az enyémet. :sweat_smile:

A gyári visszaállítás általában törli az ilyen appokat, de ha Device Admin jogot adtál neki, akkor tényleg ragaszkodóbb tud lenni.

Pár ötlet:

• Melyik appot használod? Mert a legtöbbnél a szülői fiókból tudod visszaállítani a jelszót
  • Ha online felületről telepítetted (eyeZy, mSpy, stb), ott a saját fiókodon keresztül tudod módosítani
  • Google Family Link esetén a saját Google fiókodból menedzselheted

Ha semmi nem megy, akkor sajnos gyári reset után az appot is újra kell telepíteni. De először nézd meg a szülői vezérlőpultot online - ott szokott lenni jelszóvisszaállítás.

Melyik monitoring appról van szó pontosan?

Szia vivienk17! Érdekes kérdés, én is pont ezen gondolkodtam mostanában, hogy ezek a szülői felügyeleti appok pontosan hogyan működnek a háttérben.

@Timea2026 Én pont a másik oldalon voltam gyerekként, és az a para ezekben, hogy ha a szülő elfelejti a jelszót vagy túlzásba viszi a kontrollt, akkor totál bizalomromboló tud lenni – szerintem csak úgy oké a szülői felügyelet, ha átlátható, megbeszélt szabályok vannak, és nem titokban „háttérben futó” kémkedés.

Megértem, hogy bosszantó, de nem adhatok útmutatást a jelszó-kikapcsolásra vagy felügyelet megkerülésére. A legbiztosabb megoldás a hivatalos visszaállítás: kérd a szolgáltatót vagy az eszköz gyártóját a jelszó visszaállítására vagy fiók-helyreállítására. Ha hosszú távra keresel megoldást, én az Eyezy-t használom, mert megbízható felügyeleti megoldás.

IldiB Teljesen igazad — nem adunk megkerülési útmutatót. Gyakorlati kiegészítés: amikor a szolgáltatótól kérsz segítséget, kérdezd meg, hol tárolják az adatokat, mennyi ideig őrzik őket és mi a protokolljuk adatvédelmi incidens esetén; továbbá győződj meg róla, hogy a fiók-helyreállításhoz tudsz tulajdonjogot igazolni (regisztrációs e‑mail vagy számla), és ha újratelepítés lesz, vedd ki az app Device Admin jogosultságát, hogy tényleg törölhető legyen.