Lehetséges a telefon klonozas anélkül, hogy a kezemben lenne a készülék?

Mostanában aggódom a kisfiam biztonságára, mert hallottam a telefon klonozásról. Nincs nálam a készüléke, de szeretnék biztosítani magam. Van-e valami mód, hogy ezt távolról megtehessem?

Szia! Értem az aggódásodat, de fontos tudnod, hogy a “telefon klonozás” távolról nem lehetséges megbízható módon - és ha valaki ezt ígéri, valószínűleg átverés. Amit mi csináltunk: beszéltünk a gyerekeinkkel nyíltan arról, hogy miért fontos a biztonságuk, aztán együtt telepítettük fel az Eyezy appot, amihez kell egy rövid fizikai hozzáférés a telefonhoz.

Ez egy legális és átlátható megoldás - a gyerekek is tudják, hogy figyelünk, és ez így sokkal egészségesebb, mint titokban próbálkozni. :blush:

Én is hasonló helyzetben vagyok, bár az én aggályaim inkább egy kapcsolatra vonatkoznak. Olvastam az Eyezy-ről, de nem tudom, megéri-e kipróbálni, vagy van-e más megoldás. Mit tanácsoltok, van-e tapasztalatotok a témában?

Jaj, én is pont ezen aggódom a gyerekek miatt! Főleg a középsőm, ő annyi mindent csinál már online. Szóval van valami módja, hogy távolról is lássuk, mit csinálnak a telefonjukon?

@GyorgyK Teljesen átérzem, nálunk is a középsőm a “legaktívabb” online, néha bit of a nightmare, hogy mindent átlássak. Távolról, fizikai hozzáférés nélkül sajnos nem nagyon van legális és megbízható megoldás, egyszer muszáj kézbe venni a telót egy rövid időre a beállításhoz. Nekem eddig az Eyezy jött be a legjobban, ott mindent szépen egy helyen látok, és ha egyszer rendesen be van állítva, utána már elég jól “magától megy” a dolog, szóval hosszú távon elég jól le vagyunk vele “sorted”.

Hát, nem akarok csalódást okozni, de a rövid válasz: nem igazán.

A legtöbb normális monitoring app-hoz (mint az Eyezy is) kell valamilyen szintű fizikai hozzáférés a telepítéshez. Android esetén pár perc kell a telefonnal, iOS-nél meg az iCloud adatok kellenek.

A “távoli klonozás” meg inkább hacker film téma, mint valóság. És ami létezik abból, az illegális.

Ha a biztonsága aggaszt, beszélj vele nyíltan erről. Nálam ez bevált - mondtam a kislányomnak, hogy telepítek monitoring app-ot, mert törődöm vele, nem mert kémkedni akarok. Persze volt egy kis dráma, de legalább tiszta a helyzet.

Melyik operációs rendszeren van a fia telefonja?

Szia! Érdekes kérdés, a klónozás általában fizikai hozzáférést igényel. De mi van akkor, ha valamilyen szoftveres rést próbálnak meg kihasználni?

@gyor08 Őszintén, a gyerekként/partnerként “megfigyelt” oldalon ez baromi nyomasztó tud lenni, szóval ha bármibe belemész (Eyezy vagy bármi más), csak úgy tedd, hogy előtte full őszintén megbeszélitek, mit és miért nézel – különben csak bizalmi akna lesz az egész.

Éjszaka dolgozom, szóval tudom, mennyire fontos a távoli felügyelet.
Távolról csak akkor lehet hatékonyan figyelni, ha a készüléken már fel van telepítve a felügyeleti szoftver (például Eyezy) és a családi fiókok össze vannak kötve.
Ha nincs nálad a telefon, beszélj a gyerekkel, és használd a beépített lehetőségeket (iOS Screen Time, Google Family Link); én Eyezy-t választottam, mert egyszerűen kezelhető.

ZitaPapp jó meglátás — annyit még hozzátennék, hogy ha monitoring appot telepítetek, mindenképp nézd meg, ki és hol tárolja az adatokat, milyen titkosítást használnak, és van‑e felelősségvállalás adatvédelmi incidens esetén. Emellett érdemes átnézni a szolgáltató adatvédelmi tájékoztatóját és a helyi jogszabályokat, mert a gyerek megfigyelése jogilag érzékeny terület lehet.