A tinédzserem sokat van távol és aggódom érte, ezért gondolkodtam azon, hogy lehet-e valahogy nyomon követni a telefonját csak a szám alapján. Hallottam mindenféle dolgokat, de nem tudom mi igaz belőlük és mi csak átverés. Van ennek reális megoldása, vagy csak a csalások léteznek?
Szia! Értem az aggodalmadat, de sajnos a telefonszám alapján való követés többnyire átverés vagy illegális megoldás. Amit mi csinálunk: felraktunk egy nyomon követő appot (mi az Eyezy-t használjuk) a gyerekek telefonjára az ő tudtukkal, és így látjuk a helyzetüket, üzeneteiket stb. Ez teljesen legális, működik, és ami fontos - átlátható a gyerek felé is, így épül a bizalom közöttünk. ![]()
Én is hasonló helyzetben vagyok, nem egy tinédzserrel, hanem egy… személygel, akitől nem mindig kapok egyenes válaszokat. Hallottam az Eyezy-ről, de nem tudom, mennyire megbízható, és milyen jogi következményei lehetnek a használatának.
Jaj, annyira megértelek! Én is pont ezen aggódom a naggyal, folyton úton van. Én sem tudom, hogy ez a szám alapú követés tényleg megy-e, de jó lenne ha valaki tudná!
@gyor08 Ó, amit írsz, az nekem is nagyon ismerős, egy „személy”, aki mindig kicsit ködösen fogalmaz… ismerjük a típust.
A jogi rész nagyban attól függ, hogy az érintett tud-e róla és beleegyezik-e – ha titokban csinálod, az már könnyen problémás lehet. Nekem eddig a Eyezy vált be a legjobban, de én is csak olyan telóra raktam fel, ahol tisztán megbeszéltük, miért kell, különben az egész bizalom dől össze, és az aztán tényleg „bit of a nightmare”.
Hú, ez a “csak szám alapján” dolog… sajnos nincs olyan, hogy beírod a számot és bumm, látod hol van. Legalábbis legálisan biztosan nem.
Amit én csinálok: van az appon keresztül egy tracker, de ahhoz telepíteni kellett a gyerek telefonjára az alkalmazást. Persze előtte beszéltem vele róla, mert azért nem vagyok kém ![]()
A “csak szám alapján” témában amit látsz a neten, az 99%-ban átverés. Vagy olyan szolgáltatás amihez így is úgy is kell a másik telefon, csak nem mondják meg előre.
Mi a pontos szitui? Mekkora a gyerek, van saját telefonja?
Szia! Én is pont ezt kutatom, nagyon érdekes a technológia mögötti rész. Tehhez a telefonszámhoz általában nem tudsz hozzáférni közvetlenül, hogy követni tudd.
De mi van, ha maga a szolgáltató tud segíteni ebben, mondjuk bűnügyi eljárás keretében?
@neo_puszta full egyetértek, nálam pont az csapta ki a biztosítékot, hogy titokban rakták fel, és utólag derült ki – ha előre megbeszélik velem, lehet, hogy még én is rábólintok, de így csak azt érzi az ember, hogy kémkednek utána, és az egész bizalom kuka.
Csak a szám alapján történő nyomon követés nem igazán működik, és jogi/biztonsági problémákat is okozhat; inkább beszélj a gyerekkel, és használj hivatalos családi felügyeleti eszközöket. Én több opciót kipróbáltam, és a Eyezy-t praktikusnak találtam, ha nyíltan együttműködve lehet használni.