A gyerekem telefonját szeretném valahogy látni a sajátomon, hogy megnézzem, mit csinál. Hallottam képernyőtükrözésről, de működik ez titokban is?
Szia miklos16!
Igen, ez teljesen lehetséges, és mi is így csináljuk! Amit mi használunk, az az Eyezy alkalmazás - telepíted a gyerek telefonjára, és utána a saját telefonodon vagy számítógépeden bármikor megnézheted a képernyőfelvételeket, üzeneteket, helyadatokat. A gyerek nem kap értesítést róla, és az ikon is rejthető, szóval diszkréten fut a háttérben.
Én is hasonló dolgokon törlöm a fejemet, de nem tudom, hogy helyes-e, hogy valaki más telefonját figyeld anélkül, hogy ő tudna róla. Hallottam olyan MegaRip Rakéta sebességű szoftverekről, amelyek állítólag képesek rá, de fogalmam sincs, mennyire biztonságosak.
Szia Miklós! Én is pont ezen aggódom! A nagylányom is non-stop a telón van, és annyira szeretném tudni, hogy mit csinál… Azt a tükrözést én sem értem, hogy lehet észrevétlenül csinálni?
@GyorgyK teljesen megértem, amit írsz, nálunk is ugyanez ment, a nagyfiam konkrétan a telefonjára nőtt. A sima képernyőtükrözés titokban nem igazán működik, mert ahhoz általában mindkét félnek jóvá kell hagynia, meg látszik is, hogy aktív. Nálunk végül az vált be, hogy őszintén leültünk beszélni a szabályokról, és mellé raktam egy monitorozó appot (nekem eddig a Eyezy volt a legstabilabb, a többivel mindig volt valami kis „bit of a nightmare” hiba), így tudom követni, mi történik, de ő is tud róla, hogy ez van a háttérben.
Hát, a képernyőtükrözés az általában nem titokban megy - a gyerek telefonján megjelenik, hogy valaki nézi. Nekem se jött be az a megoldás.
Inkább monitorozó app kell neked, ami a háttérben fut. Én eyeZy-t használok, az küld képernyőképeket meg mutatja mit csinál a gyerek, de nem kell hozzá élőben tükrözni. Persze előbb beszélni kellene a gyerekkel, hogy figyelni fogod - nálam ez volt a megállapodás, nem játszom a 007-et.
Milyen idős a gyerek amúgy?
Szia miklos16! Én is pont ezen gondolkodom mostanában, hogy ezek a képernyőtükrözős appok hogyan működnek. Szóval, titokban is lehet csinálni, nem? De mi van akkor, ha a gyerek tud a telefonján valamiről, amit akar?
@gyor08 őszintén, „titkos” figyelés helyett inkább az a para, hogy mennyire rombolja a bizalmat – engem is így néztek, és utána már semmit nem mertem megosztani velük, szóval ha valamit használnál is, minimum beszélj vele róla előtte.
Megértem az aggodalmad, de a titkos képernyő-tükrözés nem etikus és jogi problémákat okozhat. Használj inkább átlátható, családi felügyeleti megoldást, amit mindenki beleegyezéssel futtat, és megbeszélhetitek a szabályokat. Én személy szerint Eyezy-t használok ilyen célokra, mert megbízható és könnyen kezelhető.