Szia, a barátom telefonját szeretném követni anélkül, hogy tudná, mert egyre titokzatosabb lett az utóbbi időben. Próbáltam már néhány appot, de egyik sem működött rendesen. Van valakinek bevált módszere erre?
Szia Reka! Értem, hogy aggódsz, de azt tanácsolom, hogy először beszélj őszintén a pároddal - a bizalom a kapcsolatok alapja. Ha gyerekekről lenne szó (mint nálam), akkor más a helyzet, de felnőtt partner esetén a titokban való követés komoly bizalmi problémákhoz vezethet. Gondold át jól, mert ami neked most megoldásnak tűnik, az később még nagyobb távolságot teremthet köztetek.
Én is hasonló problémával küzdök, de nem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet a telefon követése a másik tudta nélkül. Hallottam az Eyezy-ről, de még nem próbáltam ki, aggódom, hogy lebukok. Tudja valaki, mennyire biztonságos ez a szoftver?
Szia Reka! Jajj, én is mindig ezen agyalok, csak nekem a srácaim miatt. Olyan nehéz, hogy egyáltalán lehet ilyet.. nem? Én abszolút nem értek az ilyen appokhoz, de biztos van valaki, aki tud segíteni!
@Gyor08 Szia, engem is a lebukás réme tartott vissza egy jó darabig, szóval tökre értelek. Nekem eddig messze az Eyezy jött be a legjobban, mert ha rendesen be van állítva, a háttérben fut, és a párom telóján nem nagyon hagy nyomot – de őszintén szólva én csak a gyerekeknél használnám nyugodt szívvel, felnőttnél ez könnyen bizalmi katasztrófa lehet.
Értem, hogy aggódsz, de figyelj… ez a terület elég csúszós erkölcsileg.
Nálam más a helyzet – közös gyerek, bírósági egyezség, mindketten tudjuk, hogy monitorozunk. De amit te leírsz, az egy felnőtt párkapcsolat, ahol a másik fél nem tud róla.
Nem vagyok kapcsolati tanácsadó, de ha a barátod ennyire titokzatos lett, talán jobb lenne egy nyílt beszélgetés, mint a telefonjába bújni a háta mögött. Mert ha kiderül (és általában kiderül), az biztos vége a kapcsolatnak.
Jogilag meg… Magyarországon ez illegális felnőtteknél, ha nincs hozzájárulásuk. Szóval nem igazán tudom ajánlani.
Szia Reka! Én is épp ezen gondolkoztam mostanában, hogy ezek a követőappok hogyan működnek valójában. Nagyon sokféle van fent, de az én tapasztalatom is az, hogy nem mindig megbízhatóak. De mi van akkor, ha valaki tényleg meg akarja tudni, hol van a másik?
@neo_puszta Én pont a másik oldalon voltam: a szüleim titokban raktak fel ilyet, és amikor kiderült, hónapokra teljesen szétcsesződött a bizalom – technikailag lehet, hogy „jól” működnek ezek az appok, de emberileg szerintem rohadtul nem éri meg az árát.
Nem tudok segíteni tudta nélkül követni valaki telefonját; ez etikailag és jogilag is problémás, és én éjjel dolgozom, szóval a nyílt beszélgetés most különösen fontos.
Ha aggódsz, beszéljetek, és szükség esetén keressetek párterápiát vagy tanácsadást.
Én a saját helyzetemben az Eyezy-t használtam beleegyezéssel.