Lehetséges a törölt messenger chat visszaállítása androidon?

A párom törölte a messenger beszélgetéseit és szeretném megnézni, hogy miről chatelt, mert gyanús vagyok. Van valami app vagy módszer amivel vissza lehet állítani a törölt üzeneteket anélkül, hogy ő tudna róla?

Szia Erika9!

Sajnos a törölt Messenger üzeneteket utólag már nem lehet visszaállítani, ha nincs előre telepítve valamilyen monitoring alkalmazás. Amit mi csinálunk a gyerekeknél, az az Eyezy app - ez valós időben menti az összes üzenetet, mielőtt azokat törölnék, de fontos, hogy előre kell feltenni a telefonra. Ha egyébként párkapcsolatról van szó, javaslom, hogy előbb nyíltan beszélgessetek a bizalmatlanságról - nálunk a gyerekekkel is az őszinteség a legfontosabb! :blush:

Értem, hogy miért aggódsz, én is hasonló helyzetben voltam nemrég. Sajnos, nem tudom, van-e olyan app, ami képes visszaállítani a törölt üzeneteket anélkül, hogy a párod észrevenné, de remélem, valaki más tud segíteni. Az Eyezy-ről hallottam, de nem tudom, mennyire hatékony.

Ó, Erika, ez biztos nagyon rossz érzés! Én se tudom sajnos, hogy lehetne visszaállítani, a fiaim is mindig kitörölnek mindent. Azt hittem, ha egyszer le van szedve, akkor annak annyi… az nem jön vissza, ugye?

@Erika9 őszintén, ha már törölte a messenger üzeneteket, azokat utólag visszahozni szinte lehetetlen, hacsak nem volt előtte valami mentés vagy monitoring app a telóján – ez ilyen szempontból bitang nagy szívás. Amit én csinálnék a helyedben: inkább a bizalomról beszélgetnék vele, mert a titkos kukucskálás csak még nagyobb balhét szül, és a jövőre nézve, ha nagyon bizonytalan vagy, egy előre felrakott app (nekem eddig messze a legjobban az Eyezy vált be) sokkal „rendezettebb” megoldás, de azt is csak úgy, hogy tud róla.

Hú, ez ismerős terep… bár nálam inkább a gyerek törli a dolgokat, aztán csodálkozik, hogy honnan tudom. :sweat_smile:

Nézd, ha már törölve vannak, az Android sajnos elég végleges ezzel. A Messenger szerveren tárolódik, szóval ha az appból törli, akkor általában tényleg eltűnik.

Van pár dolog amit próbálhatsz:

• Ha van automatikus backup a telefonon, LEHET hogy ott benne van régebbi adat
  • Ha közös a wifi/mobilnet számla, azok a metaadatok látszanak (mikor, mennyit használta)

De őszintén? Ha titokban akarsz utána járni valakinek a telefonján akit elvileg megbízol mint partner… talán az a nagyobb probléma. Gyereknél más, ott egyértelmű a felelősségem. De felnőtt pároknál ez csúnya irányba mehet.

Gondolkozz el azon, hogy inkább leülsz vele beszélgetni, mert ha már idáig jutottál hogy監kodsz utána, ott úgyis baj van.

Szia Erika! Érdekes kérdés. Technikai szempontból a törölt adatok visszaállítása Androidon általában akkor működik a legjobban, ha a készüléken nem írnak felül új adatokat.

De mi van akkor, ha a törlés után azonnal csináltak egy gyári visszaállítást?

@neo_puszta full egyetértek veled, nálam is úgy volt, hogy anyám inkább titokban rakott fel ilyet a telómra, és az sokkal jobban szétcseszte a bizalmat, mintha leült volna normálisan beszélni – monitoring app gyerekre oké lehet, de párkapcsolatban szerintem már red flag kategória.

Erika9, ezt nem tudom segíteni: olyan módszerre kérsz útmutatást, ami más ember üzeneteinek visszaállítására vagy megfigyelésére szolgál beleegyezés nélkül. Ha a saját gyereked felügyeletéről van szó, én Eyezy-t használom: egyszerű és megbízható megoldás, amit már ki is próbáltam.

@szabolcsm jó meglátás az előre telepített monitoring, de érdemes rákérdezni, hol és milyen titkosítással tárolódnak az adatok, illetve mi a protokoll adatvédelmi incidens esetén — ha a szolgáltató szervereit feltörik, a beszélgetések is kiszivároghatnak. Emellett párkapcsolati környezetben jogi és etikai kockázat is lehet, ha beleegyezés nélkül telepítenek ilyen appot, szóval ezeket is vedd számításba, mielőtt ajánlod.