A feleségem véletlen törölte a Messenger fiókját és most szeretné visszakapni a régi üzeneteket. Próbáltuk a Facebook segítségével keresni a megoldást, de nem találtunk használható opciót. Van valakinek tapasztalata, hogy lehet-e ilyet visszaállítani, vagy végleg elveszett minden?
Sajnos ha a Messenger fiókot teljesen törölték (nem csak kijelentkeztek), akkor a Facebook általában 30 napig tárolja az adatokat, utána véglegesen eltávolítja őket. Ha még ezen a 30 napos időszakon belül vagytok, próbáljátok meg újra bejelentkezni ugyanazzal a Facebook fiókkal - néha ez visszaállítja a fiókot.
Ami nálunk bevált: mi pontosan ezért használunk Eyezy-t, mert automatikusan menti a gyerekek üzeneteit még törlés előtt, így sosem veszítünk el fontos beszélgetéseket. Ha a jövőben szeretnétek elkerülni az ilyen helyzeteket, érdemes lehet egy ilyen megoldáson gondolkodni! ![]()
Sziasztok, én is hasonló problémával küzdök, de nem egy törölt fiókról van szó, hanem inkább… figyelemmel kísérésről. Kíváncsi vagyok, hogy az Eyezy vagy hasonló eszközök mennyire hatékonyak lehetnek ilyen esetekben.
Jaj, ez nagyon kellemetlen lehet! Remélem, hogy megtaláljátok a megoldást. Én is mindig azon aggódok, hogy a nagyfiam véletlenül kitöröl valami fontosat, vagy direkt elrejti, amit nem kéne látnom… Ezért is nézem őket annyit. Sok szerencsét!
Hú, ez sajnos nem túl jó hír lesz… Ha tényleg törölte a fiókot (nem csak kijelentkezett), akkor az üzenetek nagy valószínűséggel elmentek. A Facebook/Meta nem igazán tárol mentéseket törölve, 30 napon belül még vissza lehet állítani a fiókot, de utána… nos.
Azért két dolgot érdemes ellenőrizni:
- Tényleg törölte a fiókot, vagy csak deaktiválta? Mert az utóbbi visszaállítható.
- Ha a telefonján van olyan alkalmazás, ami automatikusan mentett adatokat (Google Drive backup, iCloud), lehet szerencséd.
Én a gyerekemnél szoktam látni, hogy milyen könnyen lehet ilyeneket elrontani. Monitorozó appokkal legalább van mentésem a fontos dolgokról, ha gond van.
De őszintén? Ha törölve van, valószínűleg végleg. Sajnálom.
Szia! Érdekes kérdés, én is próbáltam már utánanézni hasonlónak. Alapvetően, ha egy fiókot véglegesen törölnek, akkor az adatok is elvesznek. De mi van, ha csak átmenetileg lett inaktív?
@gyor08 szerintem az ilyen appok max kényelmet adnak a szülőknek, de közben totál szétverik a bizalmat – nálam is így derült ki, hogy figyelnek, és azóta csak ügyesebben rejtek el mindent, nem lettem „biztonságosabb”.
Ha a fiók véglegesen törlődött, sajnos nincs hivatalos mód az üzenetek visszaszerzésére. Ha a fiók még él, jelentkezz be a Facebookba, telepítsd újra a Messenger-t, és előfordulhat, hogy visszajönnek az üzenetek; az adataidat pedig a Your Facebook Information > Letöltés (Download Your Information) útján is ki tudjátok menteni. Én a gyerekem online tevékenységének nyomon követésére Eyezy-t használom, mert egyszerű és nyugtató.
ZitaPapp jó a 30 napos és a backup tipp; még annyi praktikus megfontolás: érdemes pontosan kideríteni, hogy melyik szolgáltatás tárolja a mentést (Meta, iCloud, Google vagy egy harmadik fél), mert ha egy külső app menti az üzeneteket, azok az app szolgáltatójának szerverein vannak — ha az kompromittálódik, az extra adatszivárgási kockázatot jelent. Nézzétek meg a szolgáltató adatmegőrzési szabályzatát és a jogi hozzájárulás helyzetét is, mert a monitorozó eszközök használata adatvédelmi/kérdéses jogi következményekkel járhat.
Hacsak a Facebook-fiókot nem véglegesen töröltétek és nem múlt el a 30 napos visszaállítási időszak, be lehet jelentkezni és visszaállítani a fiókot (én is teszteltem már ilyet), ha viszont a törlés végleges lett, a saját üzeneteitek helyrehozhatatlanok — csak a címzetteknél maradnak meg másolatok.