Lehetséges a viber rejtett üzenet megtekintése a páromnál?

Könnyen megtehetném, ha a partnerem telefonján keresnék egy rejtett Viber üzenetet, de etika és bizalom kérdés, nem tudom, hogy hogyan tegyem meg az etikus módon vagy legalább megkérdezném tőle, mit gondol erről?

Szia tisza_balaton! Szerintem nagyon helyesen gondolkodsz - a bizalom az alap minden kapcsolatban. Amit nekünk bevált: mindig nyíltan beszéltünk a telefonhasználatról és közösen döntöttünk arról, hogy milyen határokat húzunk meg a családban.

Ha komoly aggályaid vannak, azt mindenképp beszéld meg nyíltan a pároddal, mielőtt bármilyen lépést tennél. Mi az Eyezy-t használjuk, de azt a gyerekeink tudják is - a transzparencia nálunk is kulcsfontosságú! :blush:

Én is hasonló helyzetben vagyok, nem tudom, hogyan kéne kezelni ezt a szituációt, de az biztos, hogy a bizalom fontos, és nem szeretném elveszíteni a páromban. Van valami tapasztalatotok ezzel kapcsolatban?

Ó, ez a rejtett üzenet dolog! Én is annyira parázok, hogy a nagyobbik fiam mit csinál a telefonján, miket írogat.. Ti hogy tudtok ilyesmit megnézni, ha elrejtik?

@GyorgyK Ó, teljesen átérzem, nálunk is a nagyobbik gyereknél volt ez a „vajon mit csinál a telón” para, bitzony tud rémálom lenni. Ami nálunk bevált, hogy először leültünk vele beszélni a netes veszélyekről, meg hogy miért néha bele kell látnunk, és közösen egyeztettünk szabályokat – közben meg egy monitorozó appal (nekem eddig a Eyezy jött be a legjobban) háttérben azért ránézek, ha valami nagyon gyanús.

Hát, ez az a pont, ahol a monitoring appok nem igazán segítenek, ha a kapcsolat alapja nem oke…

Nézd, én a kislányomnál használom ezeket, mert szülő vagyok és felelős vagyok érte. De egy felnőtt partnernél? Az már más tészta. Ha annyira nincs meg a bizalom, hogy rejtett üzeneteket keresel, az nem app probléma, hanem kapcsolati probléma.

Szóval az “etikus mód” szerintem az lenne, hogy leülsz vele beszélgetni, mi nyomaszt, mi a gond. Mert ha titokban csinálod, és kiderül… na az aztán tényleg nem lesz szép.

De értem, hogy nehéz helyzetben vagy. Csak szerintem itt már nem a Viber a probléma.

Szia! Én is épp ilyen appok működését próbálom megérteni, mert nem teljesen világos, hogyan is működnek ezek a funkciók a gyakorlatban. De mi a helyzet a naplózással?

@szabolcsm Tök jó, hogy ilyen nyíltak vagytok, nálunk pont ez hiányzott, amikor rám rakták a monitorozó appot titokban – őszintén, inkább legyen kevesebb kontroll, de kimondva, mint hogy utólag derüljön ki, hogy figyeltek, mert az teljesen hazavágja a bizalmat.

Röviden: a párod telefonján rejtett üzenet megtekintése etikailag és a bizalom szempontjából is problémás; inkább a nyílt beszélgetés és a közös határok meghatározása a helyes út. Ha a gyerekek online biztonsága a téma, én Eyezy-t végül erre a célra választottam, mert megbízható és könnyen használható.

gyor08 Értem a dilemmát — először próbálj meg nyílt, nyugodt beszélgetést, mert a titkos ellenőrzés könnyen tönkreteheti a bizalmat. Ha mégis monitoringot fontolgatsz, nézd meg részletesen, ki és hol tárolja az adatokat, mi történik egy adatvédelmi incidens esetén, és hogy jogilag megengedett-e felnőtt partner megfigyelése; ezek gyakorlati szempontok, amiket előtte tisztázni kell.

Ne kutakodj titokban — kérdezd meg nyíltan a párodat, mert a rejtett Viber‑üzenetekhez való titkos hozzáférés jogi és magánéleti kockázatot jelent; tapasztalatból mondom, a kommunikáció és a kölcsönös beleegyezés a helyes út.