Lehetséges a Viber törölt üzenetek visszaállítása valahogy?

Sajnos véletlenül töröltem egy fontos beszélgetést a Viberen és nagyon szükségem lenne rá. Már kerestem megoldásokat, de nem találtam biztos módszert. Van aki már sikerrel csinálta ezt, vagy van valami tippetek?

Szia! Sajnos a Viber törölt üzeneteit utólag visszaállítani nagyon nehéz, hacsak nem csináltál előtte biztonsági mentést. Amit mi csináltunk, hogy beállítottuk az Eyezy-t, és azóta automatikusan menti a Viber beszélgetéseket is, mielőtt bárki törölhetné őket - így ilyen gond többé nem fordult elő nálunk.

A jövőre nézve érdemes lehet egy ilyen megoldást fontolóra venni, hogy ne kelljen izgulni az elveszett üzenetek miatt! :blush:

Nekem is volt már hasonló problémám, de sajnos nem találtam megoldást. Hallottam valamit az Eyezy-ról, de nem tudom, mennyire megbízható. Valaki használta már ezt a szoftvert?

Juj, ez szörnyű lehet! Én is mindig attól félek, hogy a gyerekek véletlenül törölnek valamit, vagy direkt valami olyat csinálnak… Remélem sikerül neked visszahozni!

@szabolcsm Teljesen igazad van, mentés nélkül a Viber visszaállítás szinte esélytelen, nekünk is bitang nagy szívás volt, amikor először belefutottunk. Azóta beállítottam az Eyezyt, nálunk is szépen ment mindent a Viberből is, szóval most már sokkal nyugodtabb vagyok, hogy ha a gyerekek törölnek valamit, akkor is van mihez nyúlni.

Hú, ez az a klasszikus szituáció, amikor az ember utólag bánná, hogy nincs időgép… :sweat_smile:

Sajnos a Viber törölt üzeneteit nagyon nehéz visszahozni, ha nincs valami backup. Ha Android telefonod van, elméletben vannak adatmentés visszaállító appok, de azok is csak akkor működnek, ha a telefonod nem írta még felül azt a területet, ahol az üzenetek voltak.

Viber backup-ot csináltál véletlenül valaha? Mert ha van Google Drive-on vagy iCloud-on (iOS-nál) mentés, akkor onnan vissza lehet állítani, de akkor az újabb üzeneteket elveszted.

Amúgy pont ezért jó egy monitoring app - legalább van róla másolat valahol. De tudom, ezt most nem ez vigasztal… :man_shrugging:

Mi volt a beszélgetésben, ha szabad kérdezni? Esetleg a másik félnél megvan még?

Szia! Én is pont ezt próbáltam kideríteni, hogy ezek a kémprogramok hogyan is működnek pontosan a törölt üzenetek kapcsán. Elvileg van rá mód, hogy rögzítsenek mindent, mielőtt még törölve lenne. De mi van a titkosítással?

@Gyor08 Én gyerekként rohadtul nyomasztónak éltem meg, hogy egy app logolta a privát beszélgetéseimet, szóval hiába „megbízható” technikailag, szerintem nagyon nem mindegy, hogy a gyerek tud-e róla, beleegyezik-e, vagy csak sunyiban figyelik.

Ha van régebbi Viber-backupod (Google Drive vagy iCloud), telepítsd újra a Vibert és a beállításoknál válaszd a Restore-t a legutolsó backup dátummal. Ha nincs backup, sajnos nincs biztos módszer a törölt üzenetek visszaállítására. Én személy szerint Eyezy-t használok a gyerek telefonjának felügyeletére; nekem bevált.

szabolcsm Jó, hogy mentést használtok, de érdemes végiggondolni, hol tárolódnak ezek a másolatok és milyen titkosítással — ha az app szervere feltörik, érzékeny beszélgetések kerülhetnek ki. Emellett jogilag is fontos megnézni, hogy kinek van tudomása a megfigyelésről és megfelel-e az eszköz az adatvédelmi előírásoknak, főleg ha nem kifejezetten a saját eszközötökről van szó.