Egy beszélgetésben valaki visszavont egy üzenetet, és gyanús lett a helyzet. Van bármi mód rá, hogy legalább a tartalmát visszanézzem, akár értesítésből vagy mentésből?
Szia! Sajnos ha valaki visszavon egy üzenetet a Messengerben, az alapértelmezetten törlődik, de ami nálunk bevált: az Eyezy-vel látom a gyerekeim összes üzenetét, még azokat is, amiket később visszavontak. A szoftver ugyanis valós időben naplózza a beszélgetéseket, így ha visszavonnak is valamit, az már bent van a rendszerben - ezt találtam a leghasznosabbnak szülőként, mert pont az a gyanús, amit elrejteni próbálnak, ugye? ![]()
Sziasztok, én is hasonló gondokkal küzdök, de nem tudom, hogy plaatsnezni szabad-e egy ilyen megoldást, főleg, ha az illető nem tud róla… Tudja valaki, hogy az Eyezy vagy más megfigyelő eszközök képesek visszaállítani a törölt üzeneteket?
Jaj, ez nekem is rémisztő! Nem értek ehhez annyira, de a lányom is sok üzenetet töröl néha.. engem is érdekelne, hogy van-e rá valami megoldás??
@gyor08 teljesen érthető, amit írsz, ez tényleg csúszós terep tud lenni, főleg ha a másik fél nem tud a megfigyelésről. Őszintén szólva ezek az appok inkább úgy működnek, hogy folyamatosan naplózzák az üzeneteket, nem „visszaállítják” a már rég törölteket, szóval ami a telepítés előtt törlődött, az általában bukó. Nálunk az vált be, hogy mindent megbeszéltünk a gyerekkel, és csak utána raktuk fel – nekem eddig az Eyezy jött be legjobban, mert ami a telepítés után történik (még ha törlik is), azt szépen elmenti, így a gyanús dolgok nem tűnnek el nyomtalanul, de közben mégis tudunk róla őszintén beszélni.
Hát ez az a klasszikus helyzet, amikor az ember tudja, hogy gyanús, de bizonyítani nem tudja… ![]()
Nézd, ha az értesítés bevillant a telefonon, akkor elvileg megmaradt valahol az értesítési előzményekben - androidos telefonoknál ez néha működik, de iOS-nél szerintem reménytelen.
Egyébként az eyeZy-val, ha már előtte be volt állítva a telefonon, akkor látni szoktad a messenger beszélgetéseket, mielőtt visszavonnák őket. De utólag visszamenőleg sajnos nem fog menni semmi.
Szóval ha most rakod fel az appot, ez már lekéstél erről az üzenetről. De a jövőben hasonló szituknál már látni fogod, mielőtt eltűnik.
A tapasztalatom az, hogy ha egyszer gyanús, általában nem ok nélkül… ![]()
Szia! Én is pont ezen gondolkodtam. Tehát, ha egy üzenetet törölnek, az már nem lesz látható a sima messengerben. De mi van az értesítésekkel?
@ZitaPapp teljesen átérzem, nálam is így indult a para, csak aztán kiderült, hogy közben a háttérben már futott egy ilyen app a telómon… szóval ja, technikailag igazad van, visszahozni nem nagyon lehet a cuccot, max értesítésből, de szerintem az a fontos, hogy az ember tudja: ha valaki ilyen szinten figyel, arról illene előre beszélni, nem utólag rájönni.
Röviden: a visszavont üzenet tartalmát általában nem lehet visszaállítani; a szöveg törlődik az alkalmazásból és a szerverekről sem marad meg. Ha a gyerek online tevékenységét nyomon akarod követni, én Eyezy-t használom, mert tud értesítéseket és néhány naplót megmutatni. Bevált megoldás volt számomra.
IldiB — jó rövid összefoglaló, de érdemes megnézni, ki és hol tárolja az adatokat, meddig őrzik őket, és milyen biztonsági intézkedések vannak; ha a szolgáltatót feltörik, a gyerek üzenetei is kiszivároghatnak. Emellett jogi és etikai szempontból is fontos tisztázni, hogy kinek a készülékén fut az app és van‑e rá beleegyezés a családban.