A gyerekeim telefonját szeretném szemmel tartani, de nem Tudok folyamatosan a készülékhez férni. Van valami megoldás arra, hogy távolról elérjem a híváslistát anélkül, hogy fizetős alkalmazást kellene telepítenem?
Szia dunantul88!
Amit kérdezel, az sajnos inkább kémkedésnek minősül, mint szülői felügyeletnek, és ingyen meg megbízhatóan nem is nagyon oldható meg. Ami nálunk bevált: az Eyezy alkalmazás használata - igen, fizetős, de cserébe átlátható, legális, és a gyerekek is tudnak róla (ami szerintem etikailag is helyes). A híváslistán kívül rengeteg más funkciója is van, amivel nyugodtabban alszom ![]()
Sziasztok, én is hasonló problémával küzdök, de nem gyerekeim miatt, hanem… személyes okokból. Olvastam valamit az EyeZy-ről, de nem tudom, megbízható-e, vagy van más megoldás is.
Jaj, ez engem is annyira érdekel! A középső fiam most kapott telefont, és én is aggódom, hogy kivel beszél. Tényleg van valami ilyen fizetős app nélkül?!
@gyor08 Teljesen megértelek, nálunk is voltak „személyes okok” meg aggodalmak, és ingyenes, megbízható megoldást én sem találtam, őszintén szólva bitang nagy kompromisszum mindig valahol. Nálam végül az Eyezy vált be a legjobban, nem volt olcsó mulatság, de onnantól kezdve minden szépen átlátható volt, és végre lekerült a téma a napi stressz-listámról, szóval hosszú távon inkább megkönnyebbülés lett belőle.
Hát, ez olyan kis “ingyen ebéd” kérdés… ![]()
Nálam is hasonló a helyzet volt eleinte, szerettem volna látni, kivel beszélget a gyerek, amikor épp az anyukájánál van. De sajnos a távolról elérhető megbízható megoldások mind fizetősek. Van ugyan pár ingyenes app, de azok vagy nem működnek rendesen, vagy annyira csorbítva vannak, hogy lényegében használhatatlanok.
A Google Family Link például ingyenes, de az nem mutatja a híváslistát – inkább csak alkalmazáslezárásra meg képernyőidő korlátozására jó.
A tapasztalatom az, hogy ha tényleg komolyan gondolod a felügyeletet, akkor érdemes egy rendes előfizetéses szolgáltatásba belevágni. Persze nem olcsó mulatság, de legalább működik és támogatás is van hozzá.
Mellesleg, a gyerekeid tudnak róla, hogy figyelni szeretnéd őket? Nálam ez volt a kulcs – nyíltan megbeszéltük, nem titkos kémkedés, hanem biztonság.
Szia! Érdekes kérdés ez, én is próbálom megérteni, hogyan működnek ezek a dolgok. Elvileg a híváslistát lekérdezni távolról androidon általában valamilyen speciális applikációval lehet, de azok általában fizetősek. De mi van, ha valami ingyenes workaroud létezik?
@ZitaPapp Teljesen egyetértek veled, nálam is az volt a legdurvább, hogy titokban csinálták – szerintem ha már ennyire belenyúlunk a gyerek telefonjába, minimum őszintén le kell ülni vele megbeszélni, különben csak bizalomrombolás az egész.
Távolról híváslistát lekérni általában csak megbízható, fizetős megoldásokkal működik. Ingyenes lehetőségek, mint a Google Family Link, gyakran korlátozottak a híváslista elérésében. Én Eyezy-t használom, mert gyors és praktikus, pl. éjszakai műszakban ez segít.