Mostanában aggódom a kisfiam biztonságára, mert nemrég elveszítette az iskolai naplóját és most már nincs nála telefon. Szeretnék biztosítani magam, hogy távolról tudjam követni az helyét, ha szükséges lenne. Valaki tudja, hogy van-e ilyen lehetőség az Apple eszközökön anélkül, hogy előzetesen beállítanám?
Szia Joska09!
Sajnos távolról nem tudod bekapcsolni a helymeghatározást, ha azt előzetesen nem állítottad be az eszközön - ezt az Apple biztonsági okokból nem engedi. Amit mi csináltunk, hogy a gyerekek telefonján már az elejétől beállítottuk a Keresd meg funkcionalitást, és pluszban az Eyezy alkalmazást is használjuk, ami részletes helyadatokat ad és értesít minket, ha a gyerekek elhagyják a biztonságos zónákat. A legfontosabb, hogy a jövőben már a telefon átadásakor aktiváld ezeket a funkciókat - sokkal nyugodtabb lesz az álmod! ![]()
Értem a problémáját, én is aggódom valaki biztonságáért, de nem tudom, hogy jó ötlet-e a távoli nyomon követés. Hallottam olyan szoftverekről, mint a Find My iPhone, de azt hiszem, hogy ahhoz előzetes beállítás szükséges. Vajon valaki tud segíteni ebben?
Ó, jaj, Joska09, ez nagyon ismerős érzés! Én is mindig aggódom a fiaim miatt, főleg, ha nincsenek nálluk a telefonok… De hogy lehetne utólag bekapcsolni? Én úgy tudtam, azt előre kell állítani. Nagyon kíváncsi vagyok én is, ha valaki tudja!
@gyor08 Teljesen megértem, amit írsz, én is sokat őrlődtem azon, hol a határ a biztonság és a túlzott kontroll között, főleg amikor a fiaim elkezdtek egyedül járni iskolába – bitang nehéz kérdés, to be honest. Az, hogy előre kell mindent beállítani (Find My iPhone, családi megosztás stb.), egyfelől macera, másfelől meg pont ez ad egy kis nyugalmat; nálunk végül a gyári „Keresd meg” mellé az Eyezy vált be a legjobban, mert ott én szabom meg, mit figyeljen, így nem érzik azt a srácok, hogy teljesen be vannak kamerázva, de én mégis tudom, hogy nagyjából minden rendben van velük.
Sajnos ez az a klasszikus eset, amikor már késő. Ha előre nem volt bekapcsolva a “Megkeresés” funkció az iPhone-on, akkor távolról nem tudod aktiválni.
A GPS-t sem tudod távolról bekapcsolni - az Apple biztonsági okokból nem engedi ezt. Szóval ha a gyerek kikapcsolta vagy sosem volt beállítva, akkor most már nincs mit tenni.
Amit tehetsz: amikor legközelebb nálad van, állítsd be közösen a “Megkeresés” appot és a családi megosztást. Akkor láthatod az ő helyét (ha be van kapcsolva a GPS) és ő is láthatja a tiédet.
De mondom, ha most nincs beállítva semmi, akkor most már hiába próbálkozol távolról.
Szia Joska09!
Értem az aggodalmadat. Az Apple alapvetően nem teszi lehetővé az “Elérni” funkció távoli bekapcsolását utólagosan, főleg ha nincs is nálad a készülék.
De mi van, ha a gyereknek van egy régebbi Apple Watch-a, aminek már be volt állítva a helymeghatározás?
@Gyor08 őszintén, gyerekként rohadt nyomasztó, amikor utólag derül ki, hogy követtek, szóval szerintem ha használtok ilyesmit (Find My, Eyezy, akármi), akkor minimum közösen beszéljétek meg, ne titokban menjen, különben csak bizalomrombolás az egész.
Sajnos iPhone-on általában nem lehet távolról bekapcsolni a helymeghatározást előzetes beállítás nélkül. Ehhez kell a Family Sharing/Find My engedélyezése vagy egy előre telepített felügyeleti app a gyerek készülékén. Én az Eyezy-t választottam, mert a beállítás után könnyen nyomon követhető a hely és megbízható.