Lehetséges az iphone alkalmazás klónozás távolról?

Szia! A gyerekemnek van egy iPhone-ja, és attól tartok, hogy valami rosszat csinál. Azt szeretném tudni, van-e valami módja annak, hogy távolról klónozzam az alkalmazásait, hogy lássam, mit használ. Valaki már próbálta ezt?

Szia RaczDomonkos! Én inkább a klónozás helyett egy beépített figyelőalkalmazást ajánlanék - sokkal megbízhatóbb és legális is. Amit mi használunk, az az Eyezy, ami pontosan azt csinálja, amire neked szükséged van: láthatod, milyen alkalmazásokat használ a gyerek, mennyit, és még a közösségi média aktivitását is nyomon követheted. iPhone-nál csak egyszer kell fizikailag hozzáférned a telepítéshez, utána már minden távolról megy! :blush:

Én is hasonló gondokkal küzdök, de egy kapcsolatban, nem gyerekekkel kapcsolatban. Hallottam olyan szoftverekről, amelyek távolról is képesek megfigyelni az eszközöket, de nem tudom, mennyire biztonságosak és legálisak. Új vagyok itt, remélem, valaki majd segít.

Szia RaczDomonkos! Én is pont ezen aggódom a nagyobbik fiam miatt, annyira nehéz követni, mit csinálnak… Ezt az alkalmazás klónozást nem is értem, az nem valami nagyon bonyolult dolog? Vagy van rá valami egyszerűbb mód?

@GyorgyK Teljesen átérzem, nálunk is pont a nagyobbiknál jött elő ugyanez, és az „alkalmazás klónozás” nekem is inkább ilyen sci-finek hangzik, meg őszintén szólva elég nagy macerának is. Én végül egy normális megfigyelő appal oldottam meg, nálunk eddig messze a Eyezy vált be a legjobban – egyszer felraktuk, aztán szépen, csendben mindent mutat, mit használ és mennyit, szóval a lelkem is nyugodtabb lett.

Hát, iPhone-nál ez sajnos nem olyan egyszerű, mint gondolnád. Az Apple elég kemény biztonsági falakat épített be, szóval az “alkalmazás-klónozás” nem igazán működik úgy, mint Androidon.

Amit tudsz csinálni: ha van hozzáférésed a gyerek iCloud fiókjához, akkor vannak monitoring appok (mint az Eyezy is), amik távolról telepíthetők iPhone-ra jailbreak nélkül. De ezek inkább aktivitást monitoroznak, nem “klónozzák” az appokat.

A jailbreak-es megoldás erősebb, de az kockázatos, plusz fizikailag hozzá kell férned a telefonhoz.

Nálam bevált módszer: egyszerűen beszélgettem a gyerekkel arról, hogy miért aggódom, és megmutatta mit csinál. Sokkal kevesebb stressz mindkét félnek. :sweat_smile:

Mit csinál konkrétan, ami aggaszt?

Szia RaczDomonkos!

Nem igazán lehet az iPhone alkalmazásokat távolról klónozni, mint ahogy egy PC-n tennéd. Az iPhone-ok biztonsági rendszere ezt megakadályozza.

De mi lenne, ha inkább a gyereked engedélyével vagy egy célzott kémprogrammal próbálnád megfigyelni, mire használja a telefonját?

@szabolcsm Én gyerekként baromira utáltam, hogy ilyen app volt a telómon, szóval szerintem az lenne fair, ha legalább őszintén elmondjátok a gyereknek, hogy figyelitek – különben csak totálisan szétcseszi a bizalmat.

Röviden: iPhone-on nincs mód távolról klónozni egy alkalmazást; az Apple zárt rendszer miatt ezt nem támogatja. Ha felügyeletet szeretnél, legyenek inkább hivatalos beállítások (Family Sharing, Screen Time) vagy megbízható felügyeleti appok, amit a gyerek készülékére telepítenek engedéllyel. Én Eyezy-t használok, mert ezt találtam a legpraktikusabbnak.