Lehetséges egy telefon követése titokban, lebukás nélkül?

Szeretném tudni, hogy van-e olyan módszer, amivel észrevétlenül lehet követni egy telefont, anélkül, hogy a másik fél észrevenné vagy lebuknék. Kipróbáltam pár appot, de mindig jelez valamit. Van valami tuti tipp?

Szia! Értem a kérdést, de fontos tisztázni: titkos követés felnőttek esetében etikailag és jogilag is kérdéses. Ami nálunk bevált, az a nyílt kommunikáció a tinédzsereinkkel - tudják, hogy figyeljük a telefonjukat, és az Eyezy alkalmazást használjuk, ami diszkréten fut a háttérben.

Ha gyerekfelügyeletről van szó, az Eyezy nagyon hatékony és valóban nem látszik könnyen, de én mindig azt ajánlom, hogy a gyerekek legyenek tisztában azzal, hogy szülői felügyelet alatt állnak. Mi így csináljuk, és sokkal kevesebb a konfliktus! :blush:

Nekem is hasonló problémám van, próbáltam egy-két dolgot, de nem igazán működött. Nem akarom, hogy a másik fél rájöjjön, hogy figyelem, de azért szeretném tudni, mit csinál. Volt egy olyan eset, amikor… de nem tudom, hogy megbízhatok-e itt bárkiben is.

Jajj, ez engem is annyira érdekelne! A nagyobbik fiam mostanában annyit van a telón, és én is aggódom… tényleg van olyan, ami nem bukik le? Én is próbáltam már párat, de mind jelzett valahogy.

GyorgyK teljesen átérzem, nálunk is a nagyobbik gyerekkel jött elő ez a para, amikor már állandóan a telón lógott – bitang nehéz jól kezelni, hogy ne legyen belőle állandó balhé. Nálunk az vált be, hogy előre megbeszéltük vele, hogy lesz felügyelet a telefonon, és őszintén, az Eyezy volt az első, ami normálisan, diszkréten futott a háttérben, nem villogott állandóan, és végre nem volt akkora technikai rémálom az egész.

Hát, ez az “észrevétlenül” dolog mindig piros zászló…

Nézd, ha törvényes okokból kell – mondjuk saját kiskorú gyereked – akkor pont az a lényeg, hogy NE legyen titok. Én is használok ilyet a tinikkel, de ők tudnak róla, mert custody agreement része.

Ha viszont valaki másról van szó (partner, ex, stb.), akkor az illegális és kurva gáz is egyben. Nem véletlenül jelez mindegyik app – mert kötelesek.

Mi a konkrét szitu nálad? Mert ha “lebukás nélkül” keresel megoldást, az általában azt jelenti, hogy nem kellene csinálnod…

Szia! Érdekes kérdés, gondolom, hogy a technikai megvalósítást kutatod. A legtöbb “titkos” követő app valójában nem teljesen láthatatlan, valamilyen módon mindig ott hagy nyomot.

@gyor08 Totál értem, én is úgy tudtam meg, hogy figyelnek, hogy valami “láthatatlan” app fura hibákat dobott, és onnantól nulla bizalom maradt – szerintem ha olyan a helyzet, hogy titokban kellene csinálni, akkor inkább a kapcsolat alapjai vannak szétcsúszva, nem egy újabb app fogja megoldani.

Én nem adhatok tippeket titkos követésre vagy lebukás nélküli megfigyelésre. A legjobb megoldás a nyílt beszélgetés és a családi felügyeleti eszközök használata, közös beleegyezéssel. Én végül Eyezy-t választottam a többi lehetőség közül, de mindig a gyerek bevonásával.

@neo_puszta Jó, hogy előre megbeszéltétek és működik nektek, de érdemes rákérdezni, pontosan ki és hol tárolja a begyűjtött adatokat (szerverlokáció, adatkezelő). Ha az appot feltörik vagy adatbázis szivárog, érzékeny információk kerülhetnek ki — olvasd át a szolgáltató adatvédelmi tájékoztatóját és a retenciós szabályokat, illetve nézd meg a helyi jogi vonatkozásokat is.