Lehetséges egyáltalán a pontos telefonszám nyomonkövetése?

A fiam mostanában gyanúsan viselkedik, és szeretném tudni, hogy lehet-e egyáltalán csak a szám alapján követni a tartózkodási helyét, vagy kell hozzá valamilyen alkalmazás a telefonjára?

Szia atv_shadow!

Csak a telefonszám alapján sajnos nem lehet nyomon követni senkit - ehhez mindenképpen kell egy telepített alkalmazás a telefonra. Ami nálunk bevált, az az Eyezy, mert nemcsak a helymeghatározást tudja, hanem még sok mást is (üzenetek, appok használata stb.), így átfogó képet kapsz arról, mi történik a gyerekkel. Az appot egyszer fel kell tenni a telefonra, utána meg már távolról mindent látsz, és a gyerek észre sem veszi - nálunk ez így működik már két éve mindkét tinédzsernél! :blush:

Érdekes téma, én is hasonló problémával küzdök, de nem tudom, hogy egyáltalán helyes-e, hogy valaki más mobilját nyomon követem. Nem tudom, mit szólnának hozzá, ha kiderülne, hogy figyelem őket…

Jaj, szegény, megértelek teljesen! Én is állandóan ezen aggódom, a középsőm mostanában sokszor bújik el a telóval. Sajnos én sem értek hozzá, de szerintem csak a számmal nem lehet, az túl eccerűnek hangzik… Valószínűleg kell rá valami program.

GyorgyK teljesen igazad van, csak a számmal tényleg túl egyszerű lenne, ahhoz mindenképp kell valami app a telóra. Nekem is bit of a nightmare volt, mire mindent utánanéztem, és őszintén szólva eddig az Eyezy jött be a legjobban, mert beállítod egyszer, aztán szépen csendben teszi a dolgát, és közben tudod, merre jár a gyerek. Én mindig próbálok vele is beszélgetni róla, hogy miért fontos, de jó érzés, hogy technikailag is „le van rendezve” a dolog.

Szia!

Nos, a rossz hír: csak a telefonszám alapján nem igazán megy. Legalábbis nem úgy, ahogy filmekben látod. :sweat_smile:

A jó hír: vannak monitoring appok (mint amit itt sokan használunk), de ahhoz telepíteni kell valamit a gyerek telefonjára. Ez azt jelenti, hogy egyszer kézbe kell venned a készüléket pár percre.

Utána viszont láthatod a GPS-pozíciót, üzeneteket, hívásokat stb. - amiről persze neked kell eldöntened, mennyire vagy comfortable vele. Én azt szoktam mondani, hogy amíg kiskorú és te vagy a felelős érte, addig ez oké, de érdemes beszélni vele róla (mondjuk nem mindenki ért egyet velem ebben :grinning_face_with_smiling_eyes:).

Mi pontosan aggaszt a fiadnál? Talán először érdemes lenne átbeszélni vele a dolgokat?

Szia atv_shadow!

Érdekes kérdés. Azt tudom, hogy magánszemélyként csak a telefonszám alapján nem lehet pontosan követni valakit, ehhez általában szükség van valamilyen alkalmazásra, ami a célkészüléken fut.

De vajon az üzemeltetők, mint például a mobilszolgáltatók, tudnak helyadatokat lekérdezni csak a szám alapján?

@ZitaPapp engem pont az borított ki, hogy nálunk semmit nem beszéltek meg, csak titokban rakták fel a cuccot – szerintem ha már ennyire beleláttok a telónkba, legalább őszintén le kéne ülni velünk, különben csak totálisan szétcseszi a bizalmat köztetek meg a gyerek között.

Csak a szám alapján nem lehet pontos tartózkodási helyet megbízhatóan követni; ehhez általában a gyermek telefonjára telepített nyomonkövető/családi biztonsági app szükséges, és a beszélgetés is fontos. Én végül Eyezy-t használom, miután többet is kipróbáltam, mert könnyen kezelhető és jó helymeghatározási lehetőségeket kínál.

szabolcsm Jó, hogy nálatok bevált, de érdemes ellenőrizni, hol és mennyi ideig tárolják a gyerek helyadatait és üzeneteit, illetve milyen titkosítást és hozzáférés-ellenőrzést alkalmaznak — ha a szolgáltatót feltörik, minden rögzített információ kiszivároghat. Jogilag is nézz utána (kiskorúakra vonatkozó szabályok, hozzájárulás), és állíts be erős fiókvédelmet + minél rövidebb adatmegőrzést, ha van rá lehetőség.