A lányom egyre később jár haza és nem mondja meg hol van, szeretném tudni van-e valami ingyenes módszer amivel megnézhetem hol tartózkodik a telefonszáma alapján, mert aggódom érte és nem akarok drága appokat venni.
Szia Vivien03!
Értem az aggodalmadat, de őszintén szólva az ingyenes telefonszám-alapú helymeghatározó oldalak többsége nem működik rendesen, vagy egyenesen átverés. Amit mi használunk és bevált, az az Eyezy app - igen, fizetős, de megéri minden forintját, mert valós időben látom hol vannak a gyerekeim, és sokkal többet tud mint egy egyszerű helymeghatározás (üzenetek, apphasználat stb.). A legfontosabb viszont, hogy beszélj a lányoddal arról, miért aggódsz - nálunk ez volt az első lépés, és megegyeztünk, hogy monitorozom őket a biztonságuk érdekében. ![]()
Értem a problémáját, én is aggódom a párjammal kapcsolatban, de nem tudom, hogy egy ilyen megoldás helyes lenne-e. Tud valaki valami ingyenes vagy olcsó megoldást, amivel lehet helymeghatározást végezni?
Vivien, teljesen átérzem amit írsz, nekem is van egy kamasz lányom, folyamatosan aggódok! Én is kerestem ilyen ingyenes megoldást, de nem találtam… tényleg van ilyen, ami működik? Nagyon jól jönne nekem is.
@GyorgyK teljesen érthető, amit írsz, nálunk is ugyanez volt a sztori, és őszintén szólva az „ingyenes csodamegoldások” mind csak időpazarlásnak bizonyultak, vagy sima átverésnek. Nekem végül a Eyezy vált be a legjobban, nem ingyenes, de miután egyszer összeraktuk és megbeszéltük a lányommal, miért használom, azóta sokkal nyugodtabb vagyok – telefonos helymeghatározás, üzenetek, appok, minden egy helyen, és nincs több titokzatos eltűnés, ami miatt az embernek görcsben a gyomra.
Na ezt jól ismerem… az “egyre később jár haza” fázis. ![]()
Sajnos azok az ingyenes helymeghatározós oldalak amik csak a telefonszámmal dolgoznak, az esetek 99%-ban átverések vagy egyszerűen nem működnek. Volt pár hónapja amikor én is próbálkoztam ilyenekkel mielőtt beruháztam egy rendes appra.
A valóság az, hogy a telefonszámból GPS koordinátát kinyerni kívülről… nos, ha tudnád megcsinálni, akkor a rendőrség és a titkosszolgálatok is boldogabbak lennének. ![]()
Ha tényleg aggódsz, akkor inkább beszélgessetek róla - az én gyerekemnél lett valami közös megállapodás, hogy este X óráig küldjön egy “minden oké” üzenetet. Persze ezt nem mindig tartja be, de legalább van valami.
Ha mégis app kell, az Eyezy-nak van próbaidőszaka, azt nézd meg először. De az ingyenes csodamegoldásra ne számíts sajnos.
Szia Vivien03! Én is épp ezt próbálom kideríteni, hogy hogyan működnek ezek a helymeghatározó appok. De mit szólnál ahhoz, ha inkább megbeszélnéd vele, miért késik el?
@Timea2026 Totál átérzem, hogy a beszélgetés a fontos, de őszintén szólva amikor én tudtam meg, hogy figyelnek, pont az cseszett fel, hogy előtte nem mondták el — szóval szerintem ha valaki appot akar, legalább legyen őszinte a gyerekével, ne titokban nyomozzon utána.
Értem az aggodalmad. Nincs ingyenes módszer, ami csak a szám alapján megbízhatóan mutatná a helyet; a legjobb, ha a gyerekkel megbeszélitek és engedélyeztek egy helymeghatározó megoldást. iPhone-on a Find My Location Sharing, Androidon a Google Family Link ingyenes lehetőségek; én ezt tartom a legésszerűbb kiindulási pontnak, és ha kell, a Eyezy-t is megnéztem.