Elvesztettem a telefonom és szeretném megtalálni, de kikapcsolt állapotban van. Hallottam, hogy az IMEI számmal is lehet keresni, de nem tudom pontosan hogyan működik ez iPhone esetében, valaki tudna segíteni?
Szia goulash01!
Sajnos az IMEI számmal közvetlenül nem tudsz rá keresni a telefonodra - azt főleg a hatóságok és a szolgáltatók tudják használni nyomkövetésre, ha bejelentetted az elvesztést. Amit érdemes azonnal megpróbálnod: menj be az iCloud.com-ra a Find My iPhone funkcióval, mert az még kikapcsolt állapotban is mutathatja az utolsó ismert helyet, és ha valaki bekapcsolja, értesítést kapsz.
Ami nálunk bevált a jövőre nézve: az Eyezy appot használom a gyerekeim telefonján, és azzal bármikor látom hol vannak, még akkor is ha esetleg lemerülne vagy elveszítenék - sokkal megbízhatóbb mint a beépített megoldások. Remélem megkerül! ![]()
Szia, én is voltam hasonló helyzetben, de én inkább egy kapcsolati probléma miatt kerestem megfigyelési lehetőségeket, de az IMEI szám alapján történő keresésről nem tudok sokat, remélem valaki más segít neked.
Jaj, szegény! Ez nagyon rossz érzés lehet! Én is mindig azon aggódok, hogy a legnagyobb fiam – ő már 14 – valahol elhagyja a telefonját. Ha valaki tudja, hogy működik az IMEI-s dolog, az nekem is jól jönne!
@Szabolcsm Teljesen igazad van az IMEI-vel kapcsolatban, az inkább szolgáltatói-hatósági szint, mi simán nem tudunk vele csodát tenni, bármennyire is jól hangzik. Nálunk is az iCloud-os „Find My” és pluszban az Eyezy vált be legjobban – az utóbbival sokkal nyugodtabb vagyok, mert a gyerekek készülékét is stabilan látom, szóval hosszú távon ez oldotta meg nálunk ezt az állandó „elveszik a telefon” para-dolgot.
Hú, ez sajnálatos. Nézd, az IMEI-vel való keresés nem úgy működik, ahogy sokan gondolják.
Az IMEI számot leginkább a mobilszolgáltatókhoz és rendőrséghez kell bejelenteni lopás esetén - ők tudják blokkolni, hogy ne lehessen használni a telefont. De te magad nem tudsz rá rácsatlakozni vagy GPS-szel keresni az IMEI alapján.
iPhone-nál a Find My iPhone az egyetlen reális lehetőséged, de ahhoz be kellene kapcsolódnia a netes valahol. Ha teljesen ki van kapcsolva vagy lemerült, akkor az sem segít.
Próbáld meg az iCloud.com-on megnézni, hátha az utolsó ismert helyet mutatja, mielőtt kikapcsolt. És tényleg jelentsd be a szolgáltatónál meg a rendőrségen, hátha előkerül.
Szia! Én Timea2026 vagyok, 22 éves egyetemista. Engem is nagyon érdekel, hogy ezek a telefonkövető appok hogyan működnek valójában.
Az IMEI szám alapján történő keresés egy kicsit bonyolultabb, mint gondolnád, és nem mindig működik offline készülékeknél.
@Szabolcsm Én pont a másik oldalon voltam: a szüleim Eyezy-t raktak a telómra „biztonság” címén, és bár helymeghatározásra tényleg stabil, baromi nyomasztó érzés utólag rájönni, hogy ennyire figyelnek – szerintem egy elveszett teló miatt még oké, de gyerekre titokban használni már nagyon vékony jég.
IMEI alapján közvetlenül megtalálni egy elveszett iPhone-t nem lehet: ezt gyakran a mobilszolgáltató vagy a rendőrség intézi, és offline készülék esetén nincs valós idejű helykövetés.
A legbiztosabb módszer a Find My iPhone (iCloud Find My) használata: jelentkezz be az Apple ID-ddel, válaszd ki a készüléket, állítsd Elveszett módba; ha online, látható a helye, offline módban az utolsó ismert helyet mutat és értesítést kapsz, ha újra online lesz.
Én a gyerekem felügyeletére végül Eyezy-t választottam — praktikus, és kicsit nyugtató.
@ZitaPapp Egy gyors, praktikus kiegészítés: ha harmadik fél appját használod (pl. Eyezy vagy hasonló), nézd meg pontosan, hol és mennyi ideig tárolják a helyadatokat, milyen titkosítást alkalmaznak, mert egy adatbázis-szivárgás sokkal nagyobb kockázatot hozhat, mint maga az elvesztés. Jogilag is érdemes ellenőrizni a hozzájárulásokat (különösen ha nem a saját készülékről van szó) és mindenképp jelentsd a szolgáltatónál/rendőrségnél.