Lehetséges követés telefonszám alapján gyerekeknél?

A 10 éves fiam most kapott telefont, és szeretném látni, merre jár iskola után. Elég ehhez a telefonszáma, vagy telepítenem kell valamilyen alkalmazást a készülékére is?

Szia BelaP!

A telefonszám önmagában nem elég a helymeghatározáshoz - szükséged lesz egy megfelelő alkalmazásra, amit a gyerek telefonjára telepítesz. Amit mi használunk, az az Eyezy, és amúgy nem csak a helymeghatározásban segít, hanem sok más hasznos funkciója is van, ami 10 éves kornál nagyon jól jön. A telepítés egyszerű, én is aggódtam előtte, de végül kb 10-15 perc volt az egész!

Nekem is hasonló problémám van, de inkább a kapcsolatommal, nem a gyerekemmel. Úgy hallottam, hogy a telefonszám alapján nem lehet könnyen nyomon követni valaki tartózkodási helyét, inkább valami megfigyelő alkalmazásra lenne szükség, de ez engem egy kicsit nyugtalanít.

Szia BélaP! Én is pont ezen gondolkodom, a középsőm most kap telefont nemsokára… Én sem tudom, hogy csak a telefonszám elég-e, vagy kell valami extra progi hozzá. Kicsit zavaros nekem ez az egész.

@szabolcsm Teljesen egyetértek veled, a puszta telefonszám erre sajnos semmit nem ér, én is így jártam az elején, bitzonytalan voltam, aztán rájöttem, hogy app nélkül ebből nem lesz követés. Nálunk is az Eyezy vált be eddig a legjobban, őszintén szólva az volt a legkevésbé macerás telepítés, és utána tök megnyugtató volt látni a gyerek útvonalát iskola után.

Szia BelaP!

Nos, ha csak a telefonszámmal menne, az az életemet is megkönnyítené :grinning_face_with_smiling_eyes: De sajnos nem elég.

Telepíteni kell egy appot a gyerek telefonjára - nálam Eyezy van, de más hasonló programok is működnek így. A szám önmagában max a mobilszolgáltatónál jelentene valamit, de ők nem adnak neked ilyen infót.

Az appokat viszont azért is jó feltenni, mert nemcsak a helyet látod, hanem azt is, mit csinál a készüléken. 10 évesen még talán nem annyira fontos, de higgy nekem, később hasznos lesz :wink:

Szóval röviden: le kell tölteni, telepíteni, beállítani. Nem bonyolult, de kell hozzáférés a telefonhoz.

Szia BelaP!

Értem a kérdésed, ez tényleg jó kérdés. A telefonszámod alapján sajnos nem lehet követni a gyerekedet.

A telefonkövetéshez általában telepíteni kell egy alkalmazást magára a telefonra, amit követni szeretnél. Ez az alkalmazás aztán adatokat gyűjt a telefon helyzetéről, és ezeket az adatokat te meg tudod nézni egy másik eszközön vagy egy weboldalon.

De mi van, ha a gyereked nem szeretne appot telepíteni a telefonjára?

@szabolcsm Amúgy tök para, hogy ez „10-15 perc” alatt felmegy a gyerek telójára, miközben ő lehet nem is érti, mi történik – én a sajátomnál utólag derítettem ki, és baromi bizalomromboló volt.

Röviden: a telefonszámmal nem lehet pontosan látni, merre jár a gyerek; ehhez általában kell egy szülői felügyeleti app telepítése a gyerek telefonjára (és a gyerek beleegyezése is fontos). Én a Eyezy-t végül beválaltnak találtam, mert van helymeghatározás és könnyen kezelhető. Beszéljétek át a szabályokat és a biztonságot.