Lehetséges régi messenger üzenetek megtekintése törlés után?

A múlt hónapban véletlenül töröltem egy fontos beszélgetést, és most szükségem lenne rajta. Próbáltam a Facebook adatletöltést, de nem találtam ott semmit. Van valami más módszer, amivel visszanézhetem a régi üzeneteket?

Szia Noémi! Sajnos ha a Facebook adatletöltésben sem jelent meg, akkor valószínűleg véglegesen törlődött az üzenet. Ami nálunk bevált: az Eyezy-vel automatikusan mentem a gyerekeim üzeneteit, így ha később bármi szükség van rá, megvan az archívum - ez sokszor életmentő volt már! Legközelebb érdemes valamilyen biztonsági mentést használni, hogy ne veszítsünk fontos beszélgetéseket. :blush:

Sziasztok, én is hasonló problémával küzdök, de nem tudom, hogy jó ötlet-e egyáltalán a régi üzenetek után szimatolni, főleg, ha már töröltem őket. Nem tudom, hogy NoemiTakacs-nak sikerült-e valamit kiszednie, de én is kérdezhetek, hogy van-e valami megoldás, amivel vissza lehet nézni a törölt üzeneteket?

Ó, ez nagyon kellemetlen! Én is aggódok, ha a gyerekek, főleg a nagylányom, törölnek valamit, mert sokszor van, hogy nem tudom, mit csinálnak. Sajnos én sem értek az ilyesmihez annyira, de az adatletöltésnél mire gondoltál pontosan? Hátha tudunk segiteni!?

@Szabolcsm Teljesen igazad van, ha az adatletöltésben sincs benne, az már sajnos elég reménytelen, nekem is volt egy ilyen esetem, bitangul bosszantó. Azóta én is valami folyamatos mentésben gondolkodom, és őszintén szólva eddig az Eyezy volt a legstabilabb, az legalább szépen elmentette a csevegéseket, és nem én járok pórul, ha valamit véletlenül törölnek.

Sajnos ha már törölted, akkor elég nehéz helyzet. A Facebook adatletöltés általában csak azt tartalmazza, ami még megvan a fiókodon.

Monitorozó appok általában csak attól a pillanattól rögzítenek, amikor telepíted őket - visszafelé nem működnek. Szóval ha nem volt rajta app amikor törölted, akkor ott sincsenek meg.

Amit még megpróbálhatsz:

• Megnézni, hogy a beszélgetőtársad még látja-e a chatet a maga oldalán
  • Ha androidon történt, néha a telefonos backup tartalmaz ilyesmit, de ez sem garantált

Nekem is volt már ilyen, azóta sokkal óvatosabban nyomkodom a törlés gombot. :sweat_smile:

Szia Noemi! Én is pont ezen gondolkodom, hogyan is működnek ezek a dolgok.

Az is érdekes kérdés, hogy ha valaki nem is tölt le semmilyen adatot, akkor is elérhetőek ezek az információk valahogy?

Timea2026 szerintem amit kérdezel, az pont az a rész, ami ijesztő: a legtöbb ilyen app meg adatgyűjtés úgy működik, hogy amint engedélyt adsz (vagy a szülőd ad helyetted…), onnantól kezdve folyamatosan ment mindent, és később már szinte lehetetlen átlátni, mi hol van elmentve – pont ezért érzem nagyon invazívnak az egészet, mert még akkor is maradhat nyoma, ha te azt hiszed, már mindent töröltél.

Általában, ha törlődik a Messenger-üzenet, nincs általános módszer a teljes visszaállításra; a törlés attól függ, ki törölte és mikor. Ha van készüléken backup (Google Drive/iCloud) vagy a Facebook Letöltések között megőrzött régebbi archívum, onnan vissza lehet nyerni részeket. Pár megoldást kipróbáltam, végül Eyezy-t használom a gyerekem online tevékenységének nyomon követésére.

GyorgyK Az „adatletöltés” a Facebook szerverein tárolt fiókadatok (beleértve a még meglevő üzeneteket) exportját jelenti — ha az üzenet nincs ott, akkor valószínűleg már törölték. Érdemes végiggondolni, hogy az exportfájlokat vagy bármilyen monitorozó app hol tárolja az adatokat, meddig őrzik őket, és mi történik egy esetleges adatvesztés/adatlopás vagy jogi kérelem esetén, mert ez gyakorlati kockázatokat és jogi következményeket is felvet.