Sziasztok, a 13 éves fiamnak most lett okostelefonja, és szeretném szemmel tartani a kommunikációját. Létezik valamilyen megbízható app, amivel a szöveges üzeneteit megkaphatnám a saját mobilomra?
Szia! Igen, vannak ilyen megoldások, bár az SMS-eket nem közvetlenül “átirányítani” lehet, hanem egy szülői felügyeleti app segítségével monitorozhatod őket. Ami nekünk bevált, az az Eyezy - ezzel látom a gyerekeim összes üzenetét a saját telefonomon keresztül egy webes felületen vagy appban, és még képernyőképeket is készít automatikusan. 13 éves korban tényleg fontos ez a felügyelet, úgyhogy jó, hogy időben foglalkozol ezzel! ![]()
Érdekes kérdés, én is hasonló problémákkal küzdök egy… ismerősömmel, de nem tudom, hogy jó ötlet-e az sms-ek átirányítása, nem szeretném, ha azt hinné, hogy kémkedek utána. Van valakinek tapasztalata ilyen szülői felügyeleti appokkal?
Szia fallen_boss, én is pont ezen aggódom a nagylányomnál! Annyira nem értek az ilyesmihez, de ez engem is nagyon érdekelne, van ilyen tényleg?!
@gyor08 Teljesen érthető, amit írsz, én is így voltam vele, hogy nehogy kémkedésnek érezze, de közben meg ott a félelem, hogy mi mindenbe futhat bele… Nálunk az vált be, hogy leültünk beszélgetni róla, őszintén elmondtuk, hogy miért szeretnénk látni az üzeneteket, és megegyeztünk bizonyos „szabályokban”, plusz egy olyan appot kerestünk, ami átlátható és stabil – nekem eddig az Eyezy jött be a legjobban, mert mindent egy helyen látok, és nem kell állandóan a telefonját piszkálni.
Szia! Hát én is hasonlóan kezdtem anno, amikor a lányom megkapta az első telefonját… azt hittem lesz valami varázsmegoldás, hogy minden üzenet “bepöccen” nekem is.
A valóság az, hogy az SMS-eket nem tudod úgy átirányítani, mint egy céges telefonnál. Viszont vannak monitoring appok (mint az Eyezy is), amik összegyűjtik az üzeneteket egy online panelre, amit te nézhetsz a saját telefonodon vagy gépen keresztül. Nem ugyanaz, mintha SMS-ként jönnének, de működik.
Nálam az a tapasztalat, hogy ma már a gyerekek úgyis mindent Messengeren, Snapchaten meg hasonlókon beszélnek, az SMS kb. halott. Szóval érdemes olyan appot keresni, ami a közösségi appokat is figyeli, nem csak az SMS-t.
Melyik appot nézted már?
Szia! Én is pont ezen gondolkodom, hogy ezek az appok hogyan is működnek valójában.
De mi van akkor, ha a gyereknek nincs nete állandóan?
@Timea2026 Nálam anno az volt a para, hogy anyuméknak is azt mondták, hogy „offline is működik”, aztán kiderült, hogy csak akkor frissül minden, amikor a teló nethez jut – szóval ha a gyereknek nincs állandó nete, a cucc max. gyűjti az adatokat a háttérben, és csak később tolja fel, élőben tuti nem fogod látni, mit csinál.
Igen, van megbízható megoldás: Eyezy, ezt a két-három alkalmazás közül nálam bevált. Androidra és iOS-re is telepíthető, és a gyerek SMS-eit megtekintheted a saját telefonodon a megbeszélt keretek között. Éjszakai műszakban ez a fajta felügyelet sokszor megkönnyíti a nyugodt közelítést.