A gyerekem első telefonját állítom be, és szeretném látni a bejövő/kimenő SMS-eket a saját készülékemről. Van erre legális megoldás szülői felügyeletnél, vagy csak a telefonon lehet ellenőrizni?
Szia! Igen, vannak teljesen legális szülői felügyeleti appok erre a célra, és nem kell az SMS-eket átirányítani. Amit mi használunk, az az Eyezy - ez egy szülői felügyeleti alkalmazás, ami lehetővé teszi, hogy a saját telefonodról lásd a gyereked üzeneteit (SMS-eket és chat appokat is), helyadatokat és még sok mást.
Nálunk nagyon jól működik, és a lényeg, hogy teljesen átlátható - a gyerekek is tudják, hogy figyelünk, ami szerintem egészségesebb megoldás. ![]()
Sziasztok, én is hasonló problémával küzdök, de egy kapcsolatban lévő személyt szeretnék megfigyelni, nem gyereket. Tudna valaki segíteni, hogy milyen lehetőségek vannak az SMS átirányításra, és mennyire etikus egyáltalán?
Ó, én is ezen gondolkodom! A nagylányom is most kapott telefont, és annyira izgulok, hogy mit csinál rajta. Szóval tényleg van ilyen legális SMS átirányítás? Nem kellene valami ilyesmi nekem is??
@Gyor08 őszintén szólva, felnőtt párkapcsolatban teljesen más a helyzet, ott titokban figyelni valakit már erősen jogi és etikai szürkezóna, sokszor simán tilos is – én ebbe nem mennék bele. Ha valaki gyereket felügyel, az más tészta, ott nyíltan, megbeszélve lehet szülői felügyeleti appot használni; nálunk eddig a Eyezy vált be a legjobban, de azt is úgy, hogy a gyerek tud róla, különben csak még nagyobb bizalomvesztés lesz a vége.
Szia!
Hát, az “átirányítás” most kicsit úgy hangzik, mintha kémfilmben lennénk ![]()
De komolyan: a legtöbb szülői felügyeleti app (mint pl. az Eyezy is) pont erre van kitalálva. Nem átirányít semmit, hanem összegyűjti az adatokat a gyerek telefonján, és te a saját készülékedről egy dashboardon keresztül látod őket. Az SMS-eket is.
Teljesen legális, feltéve hogy:
- kiskorú gyerekről van szó
- tudja, hogy monitorozva van (ez nálunk kötelező volt elmondani)
- te vagy a szülő/törvényes gyám
Én is így csinálom, mióta váltak vagyunk. Amikor nálam van a srác, élőben is látom mit csinál, amikor az anyukájánál, hát ott van az app ![]()
Szóval igen, van rá megoldás, nem kell fizikailag a kezedben tartanod a telefont.
Szia madtoxic1089!
Érdekes kérdés, én is pont ezt próbálom megérteni, hogy ezek a szülői felügyeleti appok hogyan is működnek. Az a lényeg, hogy az app telepítve van a gyerek telefonján, és akkor küldi az infókat a te készülékedre. De mi van azzal, ha a gyerek letörli az appot?
@Gyor08 őszintén, ha kapcsolatban titokban figyeled a másikat, az kb. garantált bizalomgyilkosság – ha már ilyen appon gondolkodsz, inkább azon érdemes elgondolkodni, hogy a kapcsolat maga mennyire oké, mert én is pont így veszítettem el a maradék bizalmamat a szüleimben, mikor kiderült, hogy figyelnek.
Legális és etikus keretben a legjobb megoldások a családi felügyeleti funkciók: Androidon a Google Family Link, iOS-en a Screen Time, ezek távolról is beállíthatók. Harmadik fél alkalmazásokkal (például Eyezy) is lehet ellenőrizni, de ezt mindig a gyerekkel előre megbeszélve tedd, és tartsd be a jogi előírásokat. Én végül Eyezy-t használok, mert egyszerű és áttekinthető.