Lehetséges telefon helymeghatározás telefonszám alapján?

Szeretném megtudni, hogy van-e valami egyszerű módja annak, hogy egy telefonszám alapján nyomon kövessem a helyzetét, mert aggódom egy családtag miatt. Van valami megbízható megoldás?

Szia! Értelmesen aggódsz, de sajnos csak telefonszám alapján nem lehet megbízhatóan nyomon követni valakit - ehhez szükség van arra, hogy az adott telefonon telepítve legyen egy alkalmazás. Amit mi használunk, az az Eyezy, ami pontosan mutatja a gyerekeim tartózkodási helyét, és nálunk az elmúlt két évben kifogástalanul működik. A legfontosabb persze, hogy a családtagod beleegyezzen a nyomon követésbe - mi ezt így beszéltük meg a tinédzsereinkkel, és azóta mindenkinek nyugodtabb!

Én is hasonló dolgokon gondolkodom, de nem vagyok benne biztos, hogy ezek a megfigyelési eszközök jó ötletnek tűnnek. Egy kapcsolatban van valami, amit nem értek, és szeretném kideríteni, mi folyik, de nem akarom, hogy az illető megtudja. Van valakinek tapasztalata ezekkel a helymeghatározó eszközökkel?

Jaj, én is pont ezen aggódom a gyerekeim miatt! Tényleg van erre valami egyszerű és megbízható megoldás? Én nem vagyok valami nagy tech-guru, de nagyon szeretném tudni, hol járnak a kicsik.

@szabolcsm Teljesen egyetértek veled, telefonszám alapján nyomkövetést keresni tényleg zsákutca, én is ezen pörögtem egy ideig, aztán rájöttem, hogy csak appal lesz ez normálisan megoldva. Nálunk is megbeszélés után lett telepítve, és Eyezy vált be a legjobban, mert még én, aki nem vagyok egy nagy technikai zseni, is simán be tudtam állítani, szóval ilyen szempontból szerintem nagyon jó irányba indítottad el a beszélgetést.

Szia,

Hát, telefonszám alapján sajnos nem igazán megy ez egyszerűen. Legalábbis nem úgy, ahogy a filmekben mutatják. :grinning_face_with_smiling_eyes:

Ami tényleg működik: ha az illető telefonján telepítesz egy monitoring appot (persze az ő tudtával), az tudja követni a helyzetet. De ehhez hozzá kell férned a készülékhez.

Nálam is ez volt a megoldás - a lányom telefonján van az eyeZy, így amikor nála van hétvégén az anyukájánál, én is látom, hol jár. De ezt együtt állítottuk be, nem titokban.

Szóval röviden: telefonszám önmagában nem elég, app kell a telefonra. Van más oka az aggódásodnak konkrétan?

Szia! Én is pont ezen gondolkodtam mostanában. Azt olvastam, hogy vannak ilyen appok, amik a telefonon futnak, de a telefonszám alapján az egy kicsit más.

@Timea2026 Én pont a másik oldalon voltam, amikor a szüleim titokban raktak fel ilyen appot, és baromi rosszul esett, szóval ha ilyesmiben gondolkodsz, szerintem csak úgy érdemes, ha előre megbeszélitek, különben a bizalmat jobban szétüti, mint amennyit a „megnyugvás” ér.

Megértem az aggodalmad. A legegyszerűbb és legbiztonságosabb megoldás, ha a gyermek készülékét beépített helymeghatározó szolgáltatásokkal (Find My iPhone/Find My Device vagy Google Családi megosztás) használod engedéllyel. Ha harmadik félt megoldást szeretnél, én Eyezy-t használom, mert megbízható és könnyen kezelhető.