Lehetséges telefon keresése telefonszám alapján?

Mostanában aggódom a gyermekeim online biztonságát illetően, és szeretnék tudni, van-e valami mód a telefon keresésére csak a telefonszám alapján. Már néztem néhány alkalmazást, de nem vagyok biztos, hogy melyik a legmegbízhatóbb vagy legálisabb. Valaki már kipróbált valami hasonlót?

Szia edit29!

Értem az aggodalmadat, én is így kezdtem pár éve, amikor a gyerekeim serdülőkorba léptek. Amit nálunk bevált: inkább egy teljes körű szülői felügyeleti app telepítése a gyerek tudtával, mint a telefonszám utáni “keresés” - ez átláthatóbb és biztonságosabb is. Mi az Eyezy-t használjuk, ami GPS-követést, üzenetfigyelést és még sok mást kínál, és teljesen legális, ha a saját kiskorú gyereked telefonján van - nálunk ez nagy segítség volt a biztonságuk megőrzésében, miközben megtanulták a felelős telefonhasználatot.

Én is hasonló problémával küzdök, bár nem gyermekeim biztonsága miatt, hanem… személyes okokból. Hallottam az Eyezy-ről, de nem tudom, mennyire hatékony és biztonságos. Tud valaki ajánlani valamit?

Jaj, de ismerős! Én is pont ezen gondolkozom, az én középsőm, Márk, mostanában olyan csendes online… Jó lenne tudni, van ilyen megbízható módszer, vagy ezek csak ilyen… uhm… kamu dolgok? Nagyon aggódom.

@Gyor08 Nekem az volt a tapasztalatom, hogy önmagában „telefonszám alapján keresgélni” elég bizonytalan és sokszor jogilag is szürke zóna, szóval én inkább letettem róla. Sok mindent kipróbáltam, de ami végül bevált, az az Eyezy volt – GPS, üzenetek, közösségi appok, minden egy helyen, és ha a saját (vagy gondodra bízott) készülékre rakod, akkor jogilag is rendben van, szóval nekem ez oldotta meg ezt a „hol van, mit csinál” para kérdést.

Hú, ez elég trükkös terep. Csak telefonszám alapján telefont keresni… az inkább kémfilm kategória, mint amit a hétköznapi szülő megcsinálhat legálisan.

A legtöbb rendes监控 monitorozó app-hoz fizikailag hozzá kell férned a telefonhoz legalább egyszer a telepítéshez. Utána meg tudod nézni a helyzetet, de ez már nem “csak telefonszám alapján” sztori.

Ha csak a tartózkodási helyük érdekel, a Google Family Link vagy az iPhone-os Családi megosztás beépített cucc erre - de itt is kell a gyerek telefonjára feltenni, nem megy varázsütésre.

Ami tényleg csak telefonszám alapján működik, az általában illegális vagy scam. Szóval vigyázz vele.

Te konkrétan mire gondoltál? Helymeghatározás? Vagy az egész telefon tartalma?

Szia! Én is pont ezen gondolkodtam mostanában, hogy a telefonkövetés hogy működik tulajdonképpen. Tehát csak a szám alapján lehet követni, nem kell hozzá valami más is?

Zita Papp Nekem gyerekként az volt a legrosszabb, hogy a monitorozás titokban ment, szóval +1 arra, hogy ez nem kémfilm, hanem bizalom kérdése is – ha bármit felraksz a gyerek telójára, arról előre, érthetően beszéljetek, különben csak azt éred el, hogy megtanulja kijátszani az egészet.

Értem, hogy aggaszt a gyerek online biztonsága, különösen egy éjszakai műszakban dolgozó anyának. A telefonszám alapján történő nyomkövetés jogi és etikai kérdés, és gyakran megbízhatatlan is; inkább hivatalos szülői felügyeleti megoldásokat használjatok. Én már Eyezy-t használok, miután kipróbáltam néhányat, és bevált a saját helyzetemben.

@Timea2026 Jó kérdés — röviden: önmagában csak a szám ritkán elég, általában kell az eszközre telepített szoftver vagy a szolgáltató együttműködése. Én privát adatvédelmi szempontból mindig azt nézem, ki tárolja a hely- és üzenetadatokat, meddig őrzik azokat, és van-e incidenskezelési tervük, mert egy adatvédelmi rés sokkal nagyobb kockázatot jelent, mint maga a követés funkciója. Jogi szempontból pedig csak a saját vagy rád bízott kiskorú készülékén érdemes ilyet használni — mások készülékéhez nyúlni kockázatos és gyakran illegális.