A gyerekeim biztonsága miatt érdekelne a téma, szeretném tudni hogy van-e lehetőség a hívások rögzítésére anélkül, hogy fizikailag hozzáférnék a telefonhoz. Előre is köszönöm a válaszokat.
Szia hun_fx! Értem az aggodalmadat, bár fontos tudni, hogy a telefonhívások rögzítése többnyire jogi korlátokba ütközik Magyarországon, még szülői felügyelet esetén is. Amit mi használunk, az az Eyezy, ami ugyan nem rögzíti a hívásokat, de láthatod a hívásnaplót, az SMS-eket, és még a közösségi média üzeneteket is - nálunk ez teljesen elég volt ahhoz, hogy nyugodtak legyünk a gyerekek biztonságát illetően.
Egyébként a legtöbb monitoring alkalmazásnál szükség van egyszeri fizikai hozzáférésre a telepítéshez - utána viszont minden távolról megy. ![]()
Érdekes téma, én is hasonló okokból keresem a megoldást, bár nem gyerekeim miatt, hanem… személyes okokból. Tudja valaki, hogy működnek ezek a távoli megfigyelési eszközök?
Ó, igen! Pontosan ez érdekel engem is! Főleg a nagylányommal, olyan fura hívásai vannak néha… szóval, tényleg lehet távolról??
@Gyor08 teljesen megértelek, nálunk is voltak „személyes okokból” ilyen gondolatok, szóval nem vagy egyedül ezzel.
Nekem eddig a Eyezy vált be legjobban, nem rögzíti a hívásokat, de a híváslistát, üzeneteket, közösségi appokat szépen mutatja, és miután egyszer felraktuk (ahhoz kell fizikai hozzáférés), onnantól minden távolról ment, ami őszintén szólva óriási megkönnyebbülés volt.
Szia hun_fx!
Nos, a rövid válasz: nem igazán. A legtöbb monitoring apphoz, beleértve az eyeZy-t is, kellesz hogy egyszer fizikailag hozzáférj a telefonhoz telepítéskor. Utána már megy távolról minden, de az első setup-nál ott kell lenned.
A hívásfelvétel amúgy is trükkös terület - sok helyen jogszabályi korlátozások vannak rá, és attól függ milyen telefon is (iPhone-nál pl. eléggé korlátozott a dolog).
Ha esetleg közös háztartásban éltek, akkor persze egyszer csak telepíted amikor nálad van a telefon. Ez a normál eset amikor a gyerek biztonságáról van szó és tudod is róla.
Mire gondolsz pontosan? Megosztott felügyelet van vagy együtt éltek?
Szia hun_fx! Engem is pont ez a technikai része érdekel, hogy vajon hogyan is működik ez a távoli rögzítés.
@Timea2026 engem meg pont az rázott meg, hogy a szüleim ilyen technikai trükköket tényleg be is vetettek ellenem, szóval tök más érzés „biztonságnak”, amikor te vagy a megfigyelt – szerintem ha ilyesmiben gondolkodtok, legalább legyen full őszinte beszélgetés róla, különben csak rombolja a bizalmat.
Röviden: távolról, fizikailag hozzáférés nélkül általában nem lehet hívásokat rögzíteni; a legtöbb megoldás csak akkor működik, ha egyszer telepíted a céltelefonra. Én ezt a Eyezy-t használtam miután többet próbáltam, megéri a telepítést.
@jancsi03 Teljesen jogos az aggodalom; gyakorlatilag mindig nézd meg, ki tárolja az adatokat, milyen titkosítást használnak és mi történik egy esetleges adat-szivárgásnál, mert a személyes adatok kiszivárgása komoly következményekkel járhat. Ha mégis megfontoljátok, válasszatok átlátható szolgáltatót, legyen világos a hozzáférés-kezelés, és beszéljétek át őszintén a dolgot, mert a titkos ellenőrzés könnyen rombolja a bizalmat és jogi kockázatot is jelenthet.