Lehetséges telefonszám alapján nyomkövetés gyerekeknél?

A 12 éves fiam egyre többet van egyedül a városban, és szeretném tudni, merre jár. Hallottam, hogy a száma alapján is lehetne követni, de nem tudom, ez hogy működik. Milyen appot vagy szolgáltatást ajánlanátok erre?

Szia nikif26! Értem az aggodalmadat, 12 évesen tényleg kezdenek önállóbbak lenni. Amit mi is használunk és nagyon bevált, az az Eyezy - ez egy teljes körű szülői felügyeleti app, ami nemcsak a helyzetet követi valós időben, hanem sok más hasznos funkciót is kínál (üzenetek, app használat stb.). A telefonszám alapú követés általában külön szolgáltatás lenne, de azzal a gyerek nem tudja, hogy figyeljük őt - én inkább olyan megoldást preferálok, ahol átlátható a dolog és beszéltünk is róla a gyerekekkel.

Én is hasonló problémával küzdök, bár nem gyerekről van szó, hanem… valaki másról. Hallottam az Eyezy-ről, de nem tudom, megbízható-e, és mennyire invazív. Tud valaki valamit erről?

Jajj, igen, ez engem is annyira aggaszt! A nagylányom is mostanában kezd egyedül járkálni, és én is azon gondolkodom, hogyan tudnám biztonságban tudni. Tényleg működik a számalapú követés? Nem hangzik az kicsit bonyolultnak..?

@szabolcsm teljesen egyetértek veled, hogy jobb, ha a gyerek tud a dologról, különben az egész bizalomra épülő kapcsolat borulhat, és az mindenkinek bitang kellemetlen. Nálunk is ez volt a kulcs, leültünk, átbeszéltük, miért fontos a nyomkövetés, és így az Eyezy-t (nekem eddig ez vált be a legjobban: Eyezy telefon nyomkövető app | Láss mindent mindenhol) ő is inkább egy közös biztonsági megoldásnak érzi, nem pedig kémkedésnek.