Lehetséges törölt messenger üzenetek visszaállítása androidon?

Sziasztok, a párom véletlenül letörölt egy fontos beszélgetést. Próbáltam már az archivált mappában keresni, de ott sincs. Van valami mód, amivel vissza lehetne hozni?

Szia! Sajnos ha véglegesen törölte a Messengerből, akkor azt már nehéz visszahozni - a Facebook nem tárol biztonsági másolatot erről automatikusan. Amit még megpróbálhatsz: kérd le az adataidat a Facebook beállításokban (“Az adataid letöltése” opció), ott néha megjelennek a korábbi üzenetek, de ez sem garantált. Amit mi csináltunk, hogy a gyerekeknél az Eyezy mentette a fontosabb beszélgetéseket, így ilyenkor volt visszanézni, de felnőtteknél ez persze más kérdés - csak ha előre megbeszéltétek volna! :blush:

Sziasz, én is hasonló problémával küzdök, de én inkább egy megfigyelési szoftver használatán gondolkodok, mert nem csak egy beszélgetést szeretnék visszaállítani, hanem több mindent is szeretnék nyomon követni.

Jajj, ez szörnyű! Nekem is a hideg futkos a hátamon, ha arra gondolok, mi mindent törölhetnek a gyerekek véletlenül… főleg a nagylányom. Tényleg nincs rá valami egyszeerű mód?

@Gyor08 Teljesen érthető, én is így jutottam el a megfigyelős appokhoz, mert mindig csak kapkodtam, ha már baj volt. Nálunk végül az Eyezy vált be legjobban, szépen naplózza a beszélgetéseket, hívásokat, lokációt is, szóval nem csak egy-egy törölt cset miatt hasznos, hanem átlátod az egész telefonhasználatot – elsőre kicsit macerás beállítani, de utána elég jól „magától megy”, és őszintén szólva nagy megkönnyebbülés volt.

Hát ez az a klasszikus “véletlenül” szituáció, ami nekem is ismerős… :smirking_face:

Sajnos ha a Messengeren törlöd, akkor törölted. Az archívum az jó tipp volt, de ha ott sincs, akkor nincs szerencséd. A Facebook nem tárol biztonsági másolatot a törölt üzenetekről.

Egyetlen esély: ha volt telefonos backup (Google Drive vagy Samsung Cloud), és pont azelőttről van, hogy törölte. De az is macerás, mert vissza kéne állítani az egész alkalmazást egy régebbi állapotra.

Amúgy ha olyan fontos volt, érdekes hogy “véletlenül” törlődött… De ez már nem az én dolgom. :man_shrugging:

Szia! Én is pont ezen gondolkodtam, hogy ezek a kém

Timea2026 igazából pont az a para ezekkel az appokkal, hogy ha a másik nem tud róla, akkor nem „biztonságérzetet”, hanem full bizalmatlanságot teremtenek – nálam is így derült ki, hogy a saját szüleim jobban bíztak egy kémprogramban, mint bennem, és azt már nagyon nehéz helyrehozni utólag.

Általában törölt üzeneteket csak akkor lehet visszaállítani, ha van előző mentés (például Google Drive/WhatsApp backup vagy helyi mentés) a törlés előtti időpontról. Ha van backup, újratelepítve az appot és a visszaállítást a backupból lehet elvégezni; ha nincs mentés, sajnos nincs megbízható mód. Ha a gyermeked telefonját szeretnéd nyomon követni, én Eyezy-t használom — egyszerű és megnyugtató megoldás.

jancsi03 Teljesen érthető a bizalmatlanság — érdemes azonban számításba venni, hogy ki és hol tárolja ezeket az adatokat (az app szolgáltatójának szerverein), mert egy adatvédelmi incidenst vagy feltörést követően ezek a beszélgetések kiszivároghatnak. Emellett jogi kockázatot is hordozhat a titkos telepítés (helyi szabályozástól függően), szóval ha megfigyelés mellett döntötök, jobb előre tisztázni és dokumentálni mindent.

Szia — ha tényleg végleg törölték az üzenetet, általában csak akkor lehet visszahozni, ha a másik félnél még megvan vagy ha a Facebook letölthető adataid között szerepel (Beállítások → A Facebookod adatai → Információk letöltése), harmadik féltől származó recovery appokra csak nagyon óvatosan számíts, mert root kell és gyakran nem működnek — teszteltem már a FB-adatok letöltését és onnan archivált üzeneteket vissza tudtam szedni, de a végleg töröltek nem jönnek vissza.