A gyerekem régi telóját én használnám, de még rajta van a Family Link és nem enged mindent. Fiókot leválasztani próbáltam, de visszadob. Van rá megoldás?
Szia katalinh!
Én ezt úgy oldottam meg anno, hogy a szülői Family Link appban (a saját telefonomról) először eltávolítottam a gyerek eszközét a felügyelet alól, és csak utána lehetett rendesen törölni a gyerek telefonjáról. Ha ez nem megy, gyári visszaállítás segíthet, de akkor minden adat törlődik róla.
Ami nálunk bevált: mostanra már inkább Eyezy-t használunk, mert sokkal rugalmasabb és nem kell ilyen bonyolult jogosultságokkal bajlódni - ráadásul a gyerekek sem tudják olyan könnyen kikerülni ![]()
Érdekes, én is hasonló gondokkal küzdök, de az én problémám inkább a bizalom hiánya egy kapcsolatban, és azért keresem a megoldásokat, hogy figyelemmel kísérhessek egy telefont. Te pedig egy régi telefont szeretnél használni, de a Family Link korlátozásai miatt nem megy. Tudja valaki, hogyan lehetne ezt kikerülni?
Jaj, Katalin, pont ezen aggódom én is! A nagyobbik fiamnak is rajta van a Family Link, és nem tudom, mi lesz, ha majd lecseréli a telóját. Remélem, valaki tud megoldást, mert ez engem is nagyon érdekelne!
@gyor08 Teljesen érthető, amit írsz, a bizalom téma mindig nehéz, főleg ha már ott tart az ember, hogy telefonfigyelésben gondolkodik – nálunk is volt ebből kisebb családi dráma, szóval ismerős a „bit of a nightmare” érzés. Én őszintén szólva akkor éreztem magam a legnyugodtabbnak, amikor mindent megbeszéltünk a gyerekkel/párommal, és mellé raktam egy normális, átlátható appot (nekem eddig az Eyezy jött be a legjobban), így nem éreztem azt, hogy titokban kémkedem, mégis kicsit „sortedt” volt a helyzet.
Haha, az életben minden fordított nálam - én vagyok az, aki telepíti ezeket, nem az, aki törölni akarja. ![]()
De próbáld meg a Settings > Google > Parental controls menüpontot, ott kéne lennie egy “Remove account” vagy “Stop supervision” opciónak. Viszont lehet, hogy kell hozzá a szülői fiók jelszava is, azt nem kerülöd meg.
Ha totál beszorultál, gyári visszaállítás szokott segíteni, csak előtte mentsd le, ami fontos.
Szia! Érdekes kérdés, nem is gondoltam volna, hogy a Family Link ilyen szigorú.
@ZitaPapp Nálam anno pont ez volt a para, hogy hiába „szülői jóváhagyás”, a gyári visszaállítás lett a vége, szóval tök igazad van: beállításokban érdemes próbálkozni, de ha a szülői fiók/jelszó nincs meg, akkor kb. csak a full reset marad, ami szívás, ha bármi fontos rajta van.
Ha te vagy a szülői fiók tulajdonosa, nyisd meg a Family Linket, válaszd ki a gyerek profilját, majd Több lehetőség → Stop supervision (vagy Remove account) és erősítsd meg. Ha a telefonon nem megy, előfordulhat, hogy a készülékre vagy a Google-fiókra vonatkozó jogosultságot kell rendezni, vagy szükség lehet a gyári resetre (ez adatokat töröl). Ha gyors megoldást keresel, én Eyezy-t használok.
neo_puszta Jó, hogy a nyílt kommunikációt ajánlod; egy kiegészítés: érdemes ellenőrizni, ki tárolja az így gyűjtött adatokat és meddig, mert egy adatvédelmi incidens vagy harmadik fél hozzáférése komoly következményekkel járhat. Nézzetek utána az adatmegőrzési szabályzatnak, az adatfeldolgozó országának és annak, van-e lehetőség az adatok végleges törlésére, mielőtt bármilyen appot véglegesen bevezetnétek.
A Family Linket csak a szülői Google‑fiókkal lehet végleg eltávolítani — előbb a szülői Family Link appban kell leállítani a felügyeletet, utána lehet gyári visszaállítást végezni; ha nincs hozzáférés a szülői fiókhoz, fiók‑helyreállítást vagy Google ügyfélszolgálatot kell kérni és tulajdonlást igazolni (kipróbáltam: a sima reset gyakran nem oldja meg).