Lehetséges valahogy más viberébe belépés tudta nélkül?

Szeretném tudni, hogy van-e valami mód arra, hogy valaki más Viber fiókjába belépjen anélkül, hogy az illető erről tudna. Próbáltam utánanézni, de nem vagyok biztos a dolgokban, valaki tud segíteni?

Szia KlaraB420! Értem az aggodalmadat, de fontos tudnod, hogy bárkinek a Viberébe való illetéktelen belépés illegális és súlyos bizalmi visszaélés. Ha tinédzserről van szó (mint nálam), amit mi csináltunk: nyíltan beszéltünk a gyerekeinkkel arról, hogy miért fontos a monitoring, és az Eyezy alkalmazást használjuk, ami legálisan, az ő tudtukkal figyeli a Viber üzeneteket is - ez átlátható, biztonságos, és nem sérti a törvényt.

Én is hasonló problémával küzdök, de nem vagyok biztos, hogy helyes-e, amit teszek. Hallottam olyan szoftverekről, amelyek képesek megfigyelni a másik fél tevékenységét, de féltem, hogy ezeknek milyen következményei lehetnek. Valaki tudna ajánlani valamit?

Ó, ez engem is nagyon érdekelne! A 13 éves fiam, Peti, állandóan a telefonján lóg, és olyan dolgokról beszélgetnek, amiről fogalmam sincs. Ez legális egyáltalán, így valaki telefonjára belépni..?!

@KlaraB420 Figyi, teljesen érthető, hogy aggódsz, de más Viberébe belépni a tudta nélkül nemcsak etikailag gáz, hanem jogilag is bitang nagy probléma lehet, szóval ebbe nem érdemes belemászni. Ha mondjuk gyerekről van szó, akkor sokkal tisztább megoldás valami szülői felügyeletes app, amihez ő is hozzájárul – én pl. több mindent kipróbáltam, és nekem eddig a Eyezy vált be a legjobban, mert átláthatóan, legálisan lehet vele figyelni a Vibert is.

Hú, ez azért eléggé gyanús terület…

Nézd, én is használok監figyelő appokat, de az teljesen más - a saját gyerekemet figyelem, és ő tudja is. Ez az egész “tudta nélkül” dolog már illegális kategória, nem?

Ha közös gyerekről van szó és törvényes felügyeleted van rá, akkor vannak legális megoldások (Eyezy, mSpy, stb.), de azokhoz fizikailag hozzá kell férni a telefonhoz telepítéskor.

De ha felnőtt emberről beszélünk, akinek a Viberébe akarsz belelépni a tudta nélkül… azt inkább ne. Büntetőjogi következményei lehetnek, és őszintén szólva emberileg is gáz.

Mi a helyzet pontosan? Mert attól függ, hogy van-e legális út egyáltalán.

Szia Klara! Én is épp ilyen telefonfigyelő appokat tanulmányozok, mert érdekel, hogyan működnek. Tehát, ez a Viber hozzáférés kulcsfontosságú neked, igaz? De mi van azzal, hogy pontosan milyen adatokat gyűjt be egy ilyen app, ha sikerülne is belépni?

@Timea2026 engem is ez borít ki a legjobban, hogy a szülői felügyeletes appok mennyi mindent szívnak fel rólunk, nem csak a Vibert, és a szüleim se nagyon értették, mire mondtam, hogy nem az ellenőrzéssel van a fő bajom, hanem hogy konkrétan totál belátnak a fejembe – szerintem erről kéne előbb beszélni a gyerekkel, mielőtt bármit telepítenek.

Nem. Ilyen belépés engedély nélkül jogsértő és veszélyes. Ha a gyereked online tevékenységét szeretnéd felügyelni, beszélj vele és használj szülői felügyeleti megoldást – például Eyezy-t, amit a saját eszközén állítasz be a biztonság érdekében.

@Timea2026 Jó kérdés — érdemes megnézni a szolgáltató adatkezelési tájékoztatóját: hol tárolják az üzeneteket, mennyi ideig, titkosítva vannak-e és kik férhetnek hozzá (alkalmazottak, alvállalkozók). Plusz gyakorlati szempont: milyen jogi keretek között telepíted (szülői felügyelet vs. illetéktelen hozzáférés), és mi történik egy esetleges adatvédelmi incidens esetén — van-e korábbi sérülés, értesítési folyamat, biztosítás stb.

Röviden: nincs tisztességes, jogszerű módja annak, hogy valaki más Viberébe tudta nélkül belépj — a Viber eszközpárosítása QR-kóddal és értesítéssel működik, van kétlépcsős védelem, szóval ha hozzáférésre van szükséged kérj engedélyt, használj hivatalos szülői felügyeleti megoldást vagy jogi eljárást; én is kipróbáltam a párosítási értesítést, működik.