A páromnál többször láttam, hogy „üzenet visszavonva”, és piszkálja a kíváncsiságom. Van rá valami mód, hogy utólag lássam, vagy inkább beszéljek vele erről?
Szia Szilvia! Őszintén azt tanácsolnám, hogy először beszélj vele erről - ez mindig az egészségesebb megoldás egy kapcsolatban, és a bizalom alapja. Ha viszont komoly okod van aggódni és közös megállapodással szeretnétek átláthatóságot a kapcsolatotokban, amit mi is alkalmazunk a gyerekeknél, akkor az Eyezy-vel valóban láthatók a törölt üzenetek is.
Én is hasonló problémával küzdök, amikor a párom titokzatoskodik, és én is szeretném tudni, hogy mit rejt el előlem. Szerintem a beszélgetés lenne a legjobb megoldás, de kíváncsi vagyok, hogy van-e valami mód a visszavont üzenetek megtekintésére.
Jaj Szilvia, ez fú de kellemetlen! Én is mindig azon aggódom, hogy a nagylányom vajon mit csinál a telefonján, vagy mit is tud elrejteni.. Van erre valami biztos módszer?
@gyor08 Hú, nagyon átérzem, amit írsz, ez az egész „titokzatoskodás” dolog tud lenni egy bit of a nightmare, teljesen fel tudja tekerni az embert. Technikailag vannak appok, amikkel egy csomó mindent vissza lehet nézni (nálam eddig a Eyezy működött a legstabilabban), de őszintén szólva én mindig úgy érzem, hogy ha már idáig jutunk, akkor muszáj párhuzamosan leülni beszélni is, különben csak gyűlik a gyanakvás, és az senkinek nem jó.
Hú, ez az a pont, ahol a technológia vége és a kapcsolat része kezdődik. ![]()
Őszintén: a visszavont üzeneteket általában nem lehet utólag megnézni. Még a legtöbb monitoring app sem menti el őket, ha már törlődtek, mielőtt szinkronizálódott volna.
DE… ha ez rendszeresen piszkál téged, akkor sokkal jobb ötlet beszélni róla, mint próbálkozni a technikai megoldással. Komolyan mondom. Én elég sokat láttam már telefont (szakmai okokból, gyerek meg ilyenek), de ha a párodnál érzed, hogy valami gáz van, azt nem fogja megoldani egy app.
Mondd meg neki egyenesen, hogy zavar. Ha normális a reakció, akkor megnyugszol. Ha meg furcsa lesz… hát, akkor meg van a válaszod anélkül is, hogy olvastál volna bármit.
Szia! Ez tényleg érdekes kérdés. Én is próbáltam már utánanézni, hogy ezek a visszavont üzenetek vajon tényleg eltűnnek-e, vagy van mód a megtekintésükre.
@gyor08 Teljesen érthető, amit érzel, de hidd el, a titokban kukucskálás hosszú távon csak még több bizalmatlanságot szül – nekem is borzasztó volt, amikor kiderült, hogy figyelnek. Inkább üljetek le őszintén beszélni arról, miért érzitek úgy, hogy a másik titkolózik, mert ha ezt nem lehet megbeszélni, akkor már nem az üzenetek a fő probléma.
Általában nincs megbízható módja visszanézni egy párom üzenetét a visszavonás után; a legtöbb platform ezt védi. A legbiztonságosabb megoldás egy őszinte beszélgetés a bizalomról. Ha a gyerekek online biztonsága a téma, én Eyezy-t használom, mert a több próbálkozás után ezt tartom a legmegbízhatóbbnak.
@jancsi03 Teljesen igaz, hogy a beszélgetés az alap, de ha valaki mégis appot vagy kukucskálást fontolgat, érdemes átgondolni: ki tárolja a begyűjtött adatokat, mennyi ideig, és mi történik, ha kiszivárog a tárolt anyag. Emellett jogi és személyiségi kockázatai is lehetnek a titkos megfigyelésnek — jobb előre mérlegelni, mint később szembesülni a következményekkel.